Conferință de lansare a proiectului MET

Vineri, 20 ianuarie 2017, ora 11 a.m, la sediul CINETic din Str. Tudor Arghezi nr. 3B, sala multifuncțională de la parter, va avea loc conferința de lansare a proiectului "Dezvoltare unei metodolologii de terapie prin teatru cu efect la nivel neurochimic și neurocognitiv-MET" (MET).

"Obiectivul proiectului MET este profund inovator, fiind prima dată la nivel internațional când o terapie prin teatru țintește efecte la nivel neurochimic. Eficiența MET la nivelul neurohormonilor va crea valoare adăugată metodologiei propuse față de metodele uzuale de terapie prin teatru creând premisele unor servicii terapeutice cu largă utilizare" a declarat dr. Ioana Carcea de la NYU, directoarea proiectului.

Proiectul este derulat de către un colectiv interdisciplinar de la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, http://cinetic.arts.ro, din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală si Cinematografica „I.L.Caragiale" Bucuresti (UNATC) și condus de Ioana Carcea cercetător în neurofizilogie în laboratorul Froemke din cadrul Școlii de medicină a Universității din New York (NYU), Centrul Medical Langone, USA . Proiectul utilizează resursele de cercetare in cadrul Laboratorului de Dezvoltare Cognitivă prin Experiențe Imersive (LDCAPEI) din cadrul CINETic, UNATC (centru de cercetare dezvoltat prin POSCCE).

Obiectivul general al proiectului MET este de a cerceta și dezvolta o metodologie de intervenție preventivă, cu valoare terapeutică, neinvazivă, de consolidare a comportamentelor pro-sociale și de management al stresului. Metodologia de intervenție urmărește diminuarea efectelor psiho-somatice ale stresului asupra organismului uman prin combaterea acestuia și prevenția efectivă și cuantificabilă la nivel neurohormonal, in vederea creșterii calitătii vieții si a eficientei profesionale a individului si pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Proiectul MET (SMIS 106688, ID P_37_710, contract de finanțare nr. 147 din 26.10.2016) este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, Axa prioritară 1, Acțiunea 1.1.4 Atragerea de personal cu competențe avansate din străinătate pentru consolidarea capacității de CD și se deruleaza pe o perioada de 48 de luni.

Persoanele interesate să participe la conferința de lansare a proiectului MET sunt rugate să-și confirme prezenta prin e-mail [email protected].

Printre participanții la conferință se numără reprezentanți ai domeniului științific din cadrul UNATC "I.L Caragiale", NYU, UMF "Carol Davila", Universitatea Bucuresti, Universitatea Spiru Haret etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel