Componența Guvernului Dăncilă, validată de CEx PSD și ALDE

Componenţa Cabinetului Dăncilă şi programul de guvernare urmează să fie validate, vineri, în forurile statutare de conducere ale PSD şi ALDE. 

Miniştrii Guvernului condus de premierul desemnat Viorica Dăncilă vor fi stabiliţi prin vot în Comitetul Executiv Naţional al PSD, care se va reuni de la ora 11,00. 

"Ca şi procedură, fiecare organizaţie sau fiecare membru al CEx să facă propuneri pentru un membru al Cabinetului. (...) Ele vor fi centralizate şi vom veni în Comitetul Executiv vineri, unde va fi votat fiecare în parte. Dacă vor fi mai multe propuneri pe un minister, CExN va analiza cu multă seriozitate şi cu multă atenţie care este cea mai bună propunere, pentru că, dincolo de reprezentarea politică, care este importantă, e important ca orice membru al Cabinetului să fie bine pregătit şi să îşi aducă contribuţia la un program de guvernare bun", preciza preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la începutul acestei săptămâni, la finalul şedinţei conducerii partidului.

Dăncilă, la ședința Biroului Politic Central al ALDE

Tot vineri, dar de la ora 10,00, premierul desemnat Viorica Dăncilă va participa la şedinţa Biroului Politic Central al ALDE, care se reuneşte, de asemenea, pentru a valida componenţa Guvernului. 

"Mâine, la ora 10,00, am invitat-o pe doamna Dăncilă pentru a se face cunoscută conducerii ALDE şi colegilor din grupurile parlamentare de la Senat şi Cameră. E un gest firesc şi al premierului care vrea să îi cunoască pe colegi şi al colegilor care au curiozitatea să discute cu domnia sa", a afirmat preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, joi, la Antena 3. 

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului sunt convocate vineri, la ora 15,00, pentru a stabili calendarul învestirii noului Guvern. 

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, anunţa săptămâna trecută că Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară, astfel încât pe 29 ianuarie să fie dat votul de învestitură pentru Guvernul Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel