EXCLUSIV  Completuri de 5 ÎCCJ, controversă majoră. Lucian Bolcaș: Ați pus degetul pe rană!

Roxana Neagu / 13 dec 2018 / 11:56 Salveaza PDF Comentarii
Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

ÎCCJ a desemnat, prin tragere la sorți, componența noilor completuri de cinci judecători. Acestea vor fi valabile doar pentru anul 2018, după cum s-a transmis de la Instanța Supremă. Modificările aduse par a rămâne în continuare o enigmă. 

Problema care se ridică este ce se întâmplă din 2019 cu dosarele care ajuns la completurile de 5 judecători la ÎCCJ în 2018. 

Vezi și: Completuri judecători. Cristina Tarcea: A început un asalt


Avocatul Lucian Bolcaș a spus, pentru DCNews, cu privire la această întrebare, că ”ați pus degetul pe o rană!”. Avocatul Bolcaș a argumentat: ”Principiul continuității completelor presupune că aceste completelor de 5 să-și păstreze în continuare jurisdicția până la soluționarea cauzei. Schimbarea, pe parcursul judecării unei cauze, a completului, datorită faptului că se trag la sorți alte complete pentru 2019, ar reprezenta o reluare a acestei judecăți. Singura soluție este prorogarea existenței acestor complete de 5 judecători care încep să judece în 2018 și-n 2019 vor pronunța o soluție finală. Completele de 5 judecători trase la sorți în 2019 vor fi valabile numai pentru dosarele începute în cadrul acestor complete în 2019. E o soluție la care mă gândesc, dar problema se pune datorită interpretării atât de `personale` a deciziilor CCR de către ÎCCJ, care și-a imaginat, la un moment dat, că este și organ judiciar și organ legislativ”. 

Astăzi a fost extrasă componența Completurilor de 5 de la ÎCCJ. După ora 15:00, vor fi repartizate și dosarele. 

 

Vezi aici: ÎCCJ, tragere la sorţi completuri de 5. Cine va judeca dosarele lui Dragnea și Ponta


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27