Comisari europeni, sprijin pentru creşterea ratei de vaccinare în România. "Momente fără precedent"

Implicare la nivel european pentru creşterea ratei de vaccinare în ţara noastră. 

Anunţul a fost făcut de către europarlamentarul PNL Cristian Buşoi. 

"La întâlnirea strategică a Grupului COVID-19 la nivel european am discutat astăzi si despre o strategie privind creșterea ratei de vaccinare. Acoperirea vaccinală a ajuns în Romania la 22,52% în mediul rural și la aproape 39%, în mediul urban conform ultimului raport al CNCAV.

Atât comisarul pentru Sănătate, Stella Kyriakides, cât și comisarul pentru Piață Internă, Thierry Breton, m-au asigurat de tot sprijinul pe care îl pot oferi României în aceste momente fără precedent, astfel încât rata de vaccinare să crească, iar presiunea de pe spitale și medici să fie diminuată", a scris Cristian Buşoi pe Facebook.

Buşoi: "Pandemia ne-a arătat tuturor care și unde ne sunt lipsurile"

"Pandemia COVID-19 ne-a arătat tuturor care și unde ne sunt lipsurile. Niciun sistem medical din lume nu a fost pregătit pentru a face față acestei crize: o provocare imprevizibilă, la scară mondială, care necesită mobilizarea urgentă a resurselor și afectează întreaga populație. Există însă și un revers al medaliei. Pandemia a condus la decizii fără precedent pentru investiții în Sănătate. Pentru următorii ani avem 5,1 miliarde de euro în UE pentru investiții durabile în special în prevenire, diagnostic și tratament.

Recent, cu toții am văzut știri foarte încurajatoare despre noile antivirale orale pentru pacienții, care nu sunt spitalizați. Sper că astfel de progrese vor ajuta la menținerea pacienților în afara spitalelor și vor salva vieți. Comisia Europeană trebuie să susțină statele membre pentru cumpărarea acestor medicamente prin acorduri comune de achiziții sau alte mecanisme potrivite. Acest lucru ar duce cel mai probabil la prevenirea internării unor pacienți și degrevarea spitalelor. Este corect să spunem că standardul de îngrijire pentru pacienții COVID-19 a evoluat continuu în ultimii doi ani, însă chiar și așa spitalele se confruntă în continuare cu valuri uriașe de bolnavi în stare gravă", a mai declarat, în acest context, Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel