Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, în vizită la MApN

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit vineri, 4 septembrie, la sediul MApN, cu generalul Tod D. Wolters, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR).

În cadrul discuţiilor oficiale au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda Alianţei Nord-Atlantice, precum consolidarea poziţiei NATO pe întreg flancul estic al Alianţei şi situaţia de securitate din zona Mării Negre. De asemenea, ministrul apărării naţionale şi şeful SMAp au prezentat obiectivele naţionale în planul apărării, în acord cu cele ale NATO, precum şi principalele programe de achiziţii pentru modernizarea Armatei României.

Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a apreciat abordarea de către Alianţă, a securităţii "de tip 360 de grade", şi a subliniat importanţa continuării procesului de consolidare a posturii NATO, de la Marea Baltică la Marea Neagră, precum şi a cooperării aprofundate între aliaţi.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a precizat că ţara noastră va continua să fie un partener de nădejde în cadrul Alianţei şi că acest lucru este demonstrat "atât de determinarea cu care militarii românii îşi îndeplinesc misiunile, cât şi de alocarea, pentru al patrulea an consecutiv, a doi la sută din PIB pentru Apărare".

Ce a declarat generalul Tod D. Wolters



Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Tod D. Wolters, a apreciat că România are un rol cheie pentru Alianţa Nord-Atlantică şi pentru securitatea din zona Mării Negre, pe toate cele trei componente - terestră, aeriană şi maritimă, exemplificând prin rolul important al Brigăzii Multinaţionale în cadrul eforturilor Alianţei de întărire a părţii de sud a flancului estic, prin misiunile navale din Marea Neagră şi prin cele de poliţie aeriană.

"Aş vrea sa mulţumesc României pentru aportul la întărirea întregii Alianţe, contribuind astfel la securitatea europeană şi globală, şi să precizez, din nou, că NATO va apăra România şi pe toţi aliaţii săi", a concluzionat generalul Wolters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel