CNN: Europa învață o lecție crucială. Vaccinurile funcționează, dar nu vor opri Covid-19 acum

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Europa se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri Covid-19. 

Pe măsură ce lansarea vaccinării în Europa de Vest a câștigat putere la începutul anului 2021, mulți dintre liderii regiunii au prezentat vaccinurile drept calea lor imediată de ieșire din pandemie, scrie CNN.

Conferințele de presă au căpătat un ton aproape sărbătoresc, pe măsură ce președinții, prim-miniștrii și cancelarii au anunțat diferite căi de parcurs pentru îndepărtarea restricțiilor Covid-19 și revenirea la normalitate. Dar, pe măsură ce vine iarna, Covid-19 stăpânește Europa și multe țări iau măsuri drastice.

Vaccinul nu oprește COVID-19

Vaccinul „continuă să ofere o protecție foarte bună – imunitatea împotriva bolilor severe și a morții”, a declarat pentru CNN Charles Bangham, profesor de imunologie și co-director al Institutului de Infecții al Imperial College London.

Vaccinurile sunt, fără îndoială, cel mai important instrument de combatere a virusului, dar nu se poate aștepta ca ele să stopeze transmiterea de la sine. Vaccinurile continuă să reducă dramatic probabilitatea de îmbolnăvire gravă și deces, spun specialiștii. 

Două studii publicate luna trecută au confirmat că protecția imunitară oferită de două doze de vaccin Pfizer împotriva Covid-19 începe să scadă după aproximativ două luni, deși protecția împotriva bolilor severe, a spitalizării și a decesului rămâne puternică. Studiile au arătat rezultate similare pentru injecțiile AstraZeneca și Moderna, care sunt de asemenea utilizate în Europa.

Călătoriile turistice nu sunt posibile în Austria. ”Lockdown-ul acesta este extrem de dureros”

La fel ca majoritatea țărilor europene, Austria înregistrează incidențe în creștere și reacționează ferm la evoluția actuală: de luni, 22 noiembrie, va intra în vigoare un lockdown la nivel național.

Această izolare afectează persoanele vaccinate și nevaccinate, se aplică pentru maximum 20 de zile, se evaluează după 10 zile și se încheie cel târziu pe 13 decembrie.

”Călătoriile turistice în Austria nu sunt posibile în perioada de lockdown. Vă vom informa despre detalii de îndată ce acestea vor fi disponibile pentru noi. În calitate de țară-gazdă responsabilă, Austria s-a pregătit cât mai bine posibil pentru turismul de iarnă cu măsuri, precum regula 2-G (vaccinat sau vindecat). Cu toate acestea, situația actuală face necesar un lockdown ca măsură pe termen scurt în vederea scăderii ratei de infecție. Austria va începe sezonul de iarnă de îndată ce situația generală o va permite”, se arată într-un comunicat de presă. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel