Călătoriile turistice nu sunt posibile în Austria. ”Lockdown-ul acesta este extrem de dureros”

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Oficiul Național de Turism al Austriei avertizează turiștii că nu pot intra în Austria pe perioada de lockdown. 

La fel ca majoritatea țărilor europene, Austria înregistrează incidențe în creștere și reacționează ferm la evoluția actuală: de luni, 22 noiembrie, va intra în vigoare un lockdown la nivel național.

Această izolare afectează persoanele vaccinate și nevaccinate, se aplică pentru maximum 20 de zile, se evaluează după 10 zile și se încheie cel târziu pe 13 decembrie.

”Călătoriile turistice în Austria nu sunt posibile în perioada de lockdown. Vă vom informa despre detalii de îndată ce acestea vor fi disponibile pentru noi. În calitate de țară-gazdă responsabilă, Austria s-a pregătit cât mai bine posibil pentru turismul de iarnă cu măsuri, precum regula 2-G (vaccinat sau vindecat). Cu toate acestea, situația actuală face necesar un lockdown ca măsură pe termen scurt în vederea scăderii ratei de infecție. Austria va începe sezonul de iarnă de îndată ce situația generală o va permite”, se arată într-un comunicat de presă. 

”Extrem de dureros”



”Din punct de vedere turistic, lockdown-ul acesta este extrem de dureros. Cu toate acestea, este necesar având în vedere rata actuală de infectare. Există încă un mare interes pentru sărbătorile de iarnă în Austria. Suntem în continuare încrezători că sezonul de iarnă în Austria va fi posibil cu măsurile de siguranță corespunzătoare, de îndată ce situația se va îmbunătăți. Gazdele Austriei au acționat deja responsabil vara aceasta și vor continua să facă acest lucru și iarna”, a declarat Lisa Weddig, directorul Oficiului Național de Turism al Austriei.

Lockdown în AUSTRIA. Vaccinul anti-COVID ar putea deveni obligatoriu

Austria ar putea deveni primul stat din Europa care decide vaccinarea obligatorie, prin lege. Austria intră, de luni, în lockdown național complet, în timp ce al patrulea val de COVID-19 lovește întreg continentul.

Cancelarul Alexander Schallenberg a anunțat că lockdown-ul va dura maximum 20 de zile, conform Sky News. El a mai anunțat că ar putea fi o cerință pentru vaccinarea anti-COVID în Austria, de la 1 februarie.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel