LOCKDOWN total în Austria. Din februarie, vaccinarea ar urma să fie obligatorie. Germania i-ar urma exemplu: Nu putem exclude nimic!

foto Pixabay ilustrativ
foto Pixabay ilustrativ

Austria intră în lockdown și ar putea impune și vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie. Germania e la un pas să-i urmeze exemplul. 

Berlinul avertizează că ar putea să urmeze exemplul vecinilor austrieci de a închide școlile, magazinele și barurile. Semnalul vine după ce Viena acuză dur anti-vaxxerii radicali și știrile false, în timp ce dezvăluie planurile pentru vaccinarea obligatorie. 

Lockdown în AUSTRIA. Vaccinul anti-COVID ar putea deveni obligatoriu

Austria ar putea deveni primul stat din Europa care decide vaccinarea obligatorie, prin lege. Austria intră, de luni, în lockdown național complet, în timp ce al patrulea val de COVID-19 lovește întreg continentul.

Cancelarul Alexander Schallenberg a anunțat că lockdown-ul va dura maximum 20 de zile, conform Sky News. El a mai anunțat că ar putea fi o cerință pentru vaccinarea anti-COVID în Austria, de la 1 februarie.

Între timp, elevii se întorc la școala de acasă, restaurantele și majoritatea magazinelor se închid și evenimentele culturale sunt anulate, de luni, în Austria. ”Nu vrem un al cincilea val. Nici un șaselea sau al șaptelea... E foarte dureros” a spus Schallenberg. 

De vină pentru situația din Austria sunt văzuți anti-vaxxerii și știrile false

Măsura de a stabili vaccinarea obligatorie în rândul adulților va atrage controverse. Austria ar fi a patra țară din lume care ar decide acest lucru, după  Indonesia, Micronesia și Turkmenistan. 

Schallenberg a afirmat: ”Din cauza anti-vaxxerilor radicali, a știrilor false, prea mulți dintre noi nu s-au vaccinat. Rezultatele se văd în Terapiile Intensive COVID supraaglomerate și în suferințe enorme”. 

În această situație, el afirmă că, în consecință, Guvernul trebuie să ia ”o decizie foarte dificilă... prin care se va introduce rapid vaccinarea la nivel național” de la 1 februarie. Țara deja a introdus o serie de măsuri mai dure, chiar înainte de Crăciun, asemenea altor state precum Germania sau Slovacia. 

Rată de 66% de vaccinare și recorduri de infectare

Aproximativ 66% din populația Austriei este complet vaccinată, rată de vaccinare descrisă ca una dintre cele mai scăzute din vestul Europei. Rata de infectare în Austria ar fi, conform sursei citate, una dintre cele mai mari de pe continent, cu incidența la 7 zile de 971,5 per 100.000 de locuitori. Zilnic, sunt înregistrate recorduri de infectare. 

Germania ar putea decide și ea lockdown

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat astăzi că țara ar putea urma Austria, în anunțarea unui lockdown general, conform sursei citate. ”Suntem într-o situația acum... în care nu putem exclude nimic” a afirmat el, adăugând: ”Suntem într-o stare de urgență națională”.  

Grecia a impus, de asemenea, mai multe restricții persoanelor nevaccinate, după o creștere semnificativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. Cei nevaccinați au interzis în spațiile interioare, precum cinematografe, muzee și săli de fitness, în Grecia. O treime din populația Greciei este nevaccinată, în timp ce rata de deces a ajuns să fie cea mai ridicată din ultimele șase luni. 

Citește și: Vaccinare obligatorie și carantinare ca în Austria. Arafat: Nu există o astfel de abordare în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel