CM 2022 Qatar. Programul complet al sferturilor de finală

Facebook Fifa World Cup
Facebook Fifa World Cup

Cupa Mondială a ajuns în faza sferturilor de finală. Iată programul complet. 

Astfel, vineri, 9 decembrie, de la ora 17:00, Croaţia înfruntă Brazilia, în timp ce de la ora 21:00, Olanda va juca contra Argentinei. 

Pe 10 decembrie, revelaţia Maroc înfruntă Portugalia lui Cristiano Ronaldo de la ora 17:00, în timp ce derby-ul zilei, Franţa - Anglia, se va disputa de la ora 21:00. 

În ceea ce priveşte semifinalele, câştigătoarea meciului Croaţia - Brazilia va înfrunta învingătoarea dintre Maroc şi Portugalia, în timp ce Olanda sau Argentina vor juca în semifinale împotriva Franţei sau a Angliei. Finala este programată pe 18 decembrie! 

CM 2022: Portugalia - Elveţia, set 6-1. Ronaldo, pedepsit, a intrat pe teren doar în minutul 74

Selecţionata Portugaliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a surclasat echipa Elveţiei cu scorul de 6-1 (2-0), marţi seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în ultimul meci din optimile de finală.

Ceea ce era considerat cel mai echilibrat duel din optimile de finală a fost doar un galop de sănătate pentru lusitani, care au beneficiat de revelaţia Goncalo Ramos (21 ani), autorul primei triple de la Cupa Mondială din Qatar.

Pentru Seleccao au marcat Goncalo Ramos (17, 51, 67), Pepe (33), Raphael Guerreiro (55) şi Rafael Leao (90+2), în timp ce golul de onoare al elveţienilor a fost reuşit de Manuel Akanji (58).

Portugalia a început ofensiv, iar în min. 17, Goncalo Ramos, angajat în careu de Joao Felix, a şutat surprinzător de lângă Schaer, sus, la colţul scurt, lăsându-l fără replică pe portarul Sommer. Echipa antrenată de Fernando Santos a continuat să atace, dar Sommer a fost la post la şuturile lui Otavio (22) şi Goncalo Ramos (22).

Nati a avut prima sa oportunitate în min. 30, când Shaqiri a trimis bine din lovitură liberă de la 25 m, dar Diogo Costa a respins în corner. În min. 32, Schaer a fost aproape să reia în propria poartă o centrare spre Ramos, dar a trimis în corner.

La lovitura de colţ, executată de Bruno Fernandes, Pepe s-a înălţat impresionant la 6 metri şi a reluat în plasă. Fundaşul de origine braziliană a devenit, la 39 ani şi 283 de zile, al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria Cupei Mondiale, fiind devansat doar de camerunezul Roger Milla, care înscria la 42 de ani, în 1994.

Fiecare formaţie a mai avut o şansă de gol până la pauză. Elveţienii au ratat prin Freuler (38), după o eroare a portarului Diogo Costa, dar Dalot a fost atent şi a respins din faţa porţii. Sommer a salvat un nou gol în faţa lui Goncalo Ramos (43).

În debutul reprizei secunde, Goncalo Ramos, atacantul Benficăi, a reuşit dubla, marcând la colţul scurt printre picioarele lui Sommer la mingea centrată de Dalot (51).

La scurt timp, Portugalia s-a desprins la 4-0, Guerreiro (55) înscriind sub transversală, după o pasă de la Ramos. Elveţia a înscris în min. 58, prin Akanji, care a reluat simplu în plasă după cornerul lui Shaqiri, Ramos deviind nefericit mingea. Goncalo Ramos a completat hat-trick-ul în min. 67, când a fost lăsat singur cu portarul de Joao Felix. Rafael Leao a închis tabela (90+2), după ce a scăpat liber pe partea stâng şi a marcat cu un şut cu boltă.CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel