Clotilde Armand vs. Romprest. Compania este gata să dea autorităților documentele necesare îndeplinirii misiunilor de control

Sursă foto: Facebook Clotilde Armand
Sursă foto: Facebook Clotilde Armand

Compania Romprest afirmă că este gata să pună la dispoziţia autorităţilor toate documentele necesare îndeplinirii misiunilor de control, precizând că aşa a procedat de fiecare dată când a fost solicitată. 

Potrivit unui comunicat al Romprest transmis miercuri Agerpres, contractul de delegare a gestiunii de salubrizare încheiat în 2008, despre care primarul Clotilde Armand a spus că a prejudiciat comunitatea locală cu 117 milioane de lei, se află în posesia autorităţilor judiciare, el fiind deja predat de către Romprest prin plângerea penală pe care compania a depus-o în cursul lunii decembrie 2020 împotriva primarului Sectorului 1.

'În luna decembrie 2020, ADP Sector 1, prin încălcarea contractului sus-menţionat, a încheiat un contract paralel cu o firmă de casă, Blue Planet Services, 'în vederea curăţării străzilor, aleilor şi a celorlalte drumuri publice, pe toată perioada stării de alertă, în condiţiile legii' (activitate inexistentă în terminologia din materia salubrităţii).

Aşa-zisul prejudiciu menţionat de primarul în funcţie, respectiv 117 milioane de lei, este invocat în cadrul unei decizii a Curţii de Conturi în urma unui control efectuat la Primăria Sectorului 1. Primăria, instituţia supusă controlului, nu a contestat în termen decizia şi a folosit-o ulterior pentru a ataca în instanţă un act adiţional încheiat în anul 2012 la contractul de delegare al Romprest, instanţele de judecată competente respingând definitiv cererea formulată împotriva Romprest', precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, toate sumele plătite către Romprest au fost acceptate la plată de către autoritatea locală în conformitate cu prevederile contractului de delegare şi ale actelor adiţionale la acesta, toate aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 1, toate prestaţiile au fost confirmate, iar facturile emise pe baza proceselor verbale au fost aprobate la plată şi certificate de direcţiile primăriei abilitate în acest scop.

Romprest precizează că nu a primit până la această oră nicio solicitare din partea autorităţilor de control, dar rămâne la dispoziţia acestora pentru a oferi orice documente şi explicaţii necesare.

Primăria Sectorului 1 a predat DNA contractul de delegare a gestiunii de salubrizare încheiat cu Romprest în 2008 

Miercuri, Primăria Sectorului 1 a predat Direcţiei Naţionale Anticorupţie contractul de delegare a gestiunii de salubrizare încheiat cu societatea de salubrizare Romprest în 2008, a anunţat primarul Clotilde Armand, care susţine că a fost prejudiciată comunitatea locală cu 117 milioane de lei.

'Primăria Sectorului 1 a predat procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie contractul de delegare a gestiunii de salubrizare, încheiat în anul de 2008 între Consiliul Local şi Compania Romprest Service SA, precum şi toate actele adiţionale. Cei care au prejudiciat cetăţenii Sectorului 1 cu peste 117 milioane de lei să fie traşi la răspundere. Avem încredere în Justiţie', a scris Armand pe Facebook.

Primăria Sectorului 1 preciza marţi că, potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, autoritatea locală trebuie să recupereze un prejudiciu de peste 117 milioane de lei rezultat din contractul cu Romprest. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel