Claudiu Manda, precizări după audierea lui Tăriceanu: S-a plâns că...

Scutaru Cristina / 20 feb 2018 / 20:55

Claudiu Manda, șeful Comisiei pentru controlul SRI, a făcut, marți, o serie de precizări, după audierea lui Tăriceanu în Comisia SRI.

Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut celor din Comisia SRI să adreseze o serie de întrebări către Serviciul Român de Informații pentru a afla dacă nu cumva s-a comis un abuz, prin interceptările din cazul său.

Claudiu Manda, a explicat că vor trimite întrebările lui Călin Popescu Tăriceanu către SRI.

[citeste si]

"Ne-a rugat să transmitem o serie de întrebări concrete și clare. Sunt mai degrabă întrebări tehnice. Întrebări prin care dorește să afle cine a pus în mișcare interceptările, în baza cărui mandat s-au început aceste interceptări, ce s-a întâmplat cu rezultatele interceptării, cine a beneficiat de aceste interceptări, care au fost beneficiarii secundari ai acestor interceptări.

Domnia lui susține că nu a avut nicio calitate în acest dosar și dacă se poate afla de ce a fost interceptat. Domnia sa a solicitat copia mandatului de ascultare, care este baza legală a mandatului de ascultare şi raportul intern prin care SRI a dat acest mandat", a explicat Claudiu Manda.