CL al Sectorului 1. Declarația de Reunire a României cu Republica Moldova

Primarului Dan Tudorache a propus Consiliul Local al Sectorului 1, care a și  a adoptat, în ședința de joi, Declarația de Reunire a României cu Republica Moldova. Textul Declarației a fost semnat de către toți aleșii locali prezenți la ședință.

Prin această Declarație, Consiliul Local Sector 1 își exprimă dorința de reunificare a României prin întoarcerea Republicii Moldova la patria-mamă și solicită Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova să adopte o Proclamație Comună de Reîntregire a Țării.

În plus, pentru a sprijini înfăptuirea Unirii României cu Republica Moldova, primarul Sectorului 1 și aleșii locali se angajează să depună toate eforturile permise de lege să încheie înțelegeri de cooperare cu entități administrativ-teritoriale de peste Prut și să deruleze acțiuni concrete de susținere a dezvoltării economice, sociale și culturale a acestora.

[citeste si]

"Suntem prima autoritate administrativă care și-a asumat, încă de acum doi ani, ca politică publică întărirea legăturilor instituționale cu entități similare din Republica Moldova. Vom rămâne alături de frații noștri de peste Prut. Pentru a strânge și mai mult relațiile cu românii basarabeni și cu autoritățile locale, Sectorul 1 a încheiat și va mai încheia acorduri de înfrățire cu unități administrative din Republica Moldova. Am pornit deja pe un drum drept, la capătul căruia trebuie să se regăsească reunirea României cu Republica Moldova. Le mulțumesc consilierilor pentru votul unanim din ședința de astăzi", afirmă Primarul Dan Tudorache.

Textul integral al Declarației de Reunire a României cu Republica Moldova, adoptat astăzi de către Consiliul Local al Sectorului 1:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel