Sectorul 1. Program prelungit la plata taxelor și impozitelor locale

Bucureștenii din Sectorul 1 mai au la dispoziție câteva zile pentru a-și achita, cu reducere, impozitele și taxele locale. Bonificație de 10% la plata integrală a impozitului inclusiv pe 2 aprilie.

Având în vedere faptul că 31 martie cade într-o zi de sâmbătă, contribuabilii, persoane fizice, care își achită integral, cu anticipație, obligațiile fiscale beneficiază de o bonificație de 10%, până luni, 2 aprilie, inclusiv.

În cazul în care impozitele locale, aferente anului fiscal 2018, nu sunt plătite anticipat, acestea pot fi plătite în două tranșe egale, la termenele scadente, respectiv sfârșitul lunii martie și sfârșitul lunii septembrie 2018.

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Primăria Sectorului 1 a decis prelungirea programului la toate casieriile din această zonă administrativă. Astfel, până vineri, 30 martie, programul casieriilor se va prelungi zilnic, acestea fiind deschise publicului în intervalul orar 08:30-18:30. În ziua de luni, 2 aprilie, casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 vor funcționa după program normal.

În Sectorul 1, plata impozitelor se poate face cu numerar la una dintre casieriile situate în Strada Piața Amzei numărul 13, Calea Griviței numărul 208-210, Strada Pajura numărul 13 și casieria din incinta Primăriei Sectorului 1 - Bulevardul Banu Manta numărul 9.

Modalități moderne de plată a taxelor și impozitelor locale

Pentru a reduce birocrația, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția cetățenilor o infrastructură modernă și eficientă, care să le permită să-și achite contribuțiile la bugetul local în cel mai scurt timp și în condiții de deplină siguranță. Astfel, contribuabilii pot opta pentru o gamă variată de modalități moderne de plată, cum ar fi plata cu cardul și plata online prin ghiseul.ro.

Plata cu cardul

Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1 pune la dispoziția contribuabililor terminale electronice pentru derularea tranzacțiilor prin intermediul cardurilor (P.O.S.). Se pot achita cu cardul contribuțiile datorate bugetului local la toate centrele aflate în administrarea Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata impozitelor și taxelor locale cu cardul sunt:

➢ Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;

➢ Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;

➢ Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe Internet prin www.ghiseul.ro;

➢ Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ-teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Se poate achita cu OP prin banca unde contribuabilul are cont deschis. Pentru codul de cont corespunzător plății dorite este necesar să se acceseze "Lista de conturi IBAN", de pe site-ul http://www.impozitelocale1.ro.

Plata prin mandat poștal

Contribuabilul se prezintă la oficiul poștal și achită suma ce reprezintă impozitul pe clădire, teren, auto etc. Mandatul are două părți: mandatul poștal propriu-zis și cuponul.

Plata prin Ghiseul.ro (Sistemul Național Electronic de Plată online cu Card Bancar) Persoanele fizice pot plăti toate obligațiile fiscale locale și prin site-ul www.ghiseul.ro, operat de Centrul Național pentru Managementul Societății Informaționale, după obținerea credențialului de la sediul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1, Serviciul Stabilire, Impunere și Asistență Contribuabili Persoane Fizice, din Strada Piața Amzei numărul 13, sau on-line prin obținerea datelor de acces direct din site-ul www.ghiseul.ro

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0