Sterilizare gratuită a animalelor de companie în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 va demara un program de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună şi a metişilor acestora, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice. 

Hotărârea aparține Consiliului Local Sector 1 și a fost adoptată în ședința din 29 martie 2018, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.1059/2013, pentru a veni în sprijinul proprietarilor animalelor de companie și pentru a preîntâmpina abandonul lor pe domeniul public.

Condiţiile pe care un proprietar/deţinător legal trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de aceste servicii sunt:

➢ deţinătorii să aibă domiciliul pe raza Sectorului 1;

➢ câinii să fie înregistraţi în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân (R.E.C.S.);

➢ pisicile să deţină carnete de sănătate din care să reiasă că proprietarul domiciliază pe raza Sectorului 1, iar locul de deţinere se află la domiciliul proprietarului.

[citeste si]

Operațiile de sterilizare gratuită a celor 500 de câini şi 500 de pisici vor fi efectuate de către medici veterinari de liberă practică, organizați conform Legii 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cadrul cabinetelor veterinare private.

Ce riscă proprietarii care nu-și sterilizează animalele

Sterilizarea animalelor de companie este obligatorie! Potrivit Legii 258/2013 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, proprietarii animalelor de companie, deținători de animale de rasă comună, inclusiv metișii acestora, au obligația sterilizării lor, neefectuarea fiind sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel