Ciutacu, la Rezervația cu imbecili: Sima a avertizat că pleacă, dar nimeni nu a vrut să-l audă

ciutacu
ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu comentează pe blogul personal presupusa fugă a președintele Consiliului de Administrație al Bursei din Sibiu (Sibex), Cristian Sima, cea mai căutată persoană din România din ultimele două săptămâni, după ce presa a dezvăluit că acesta ar fi plecat cu banii investitorilor: "omul a şi avertizat, înainte s-o ia la goană, dar nimeni n-a avut urechi să-l audă".

Într-un comentariu postat pe blogul personal la categoria Rezervația cu imbecili, Victor Ciutacu, amintește că "fondatorul Hotnews, înainte să fugă din ţară cu banii fraierilor", a vândut tot, a divorțat "preventiv", dar a emis și o "înțelepciune", aceea că “banii s-au terminat şi democraţia odată cu ei”.

"Cică fondatorul Hotnews, portalul portocaliu anticorupţie preferat al lui Traian Băsescu, invitatul periodic al lui Robert Turcescu şi susţinătorul lui Nicuşor Dan, a cam tăiat-o din ţară cu nişte zeci de milioane de euro ale fraierilor; unii dintre ei, după ştiinţa mea, oameni cu averi de sute de milioane de euro. Cu doar câteva zile înainte, până să se apuce să vândă tot (inclusiv ultima participaţie în Hotnews) şi să divorţeze preventiv, a mai emis – evident, pe Hotnews – o imensă înţelepciune: “Banii s-au terminat şi democraţia odată cu ei”, scrie redactorul-şef al Jurnalului Naţional.

Victor Ciutacu nu poate, însă, să nu amendeze afirmațiile lui Dan Tapalagă în legătură cu ziariștii "transformați în unelte", precum și explicațiile organelor statului, care, în opinia sa, este "un soi de FNI olecuță mai mic", mai ales că, deși Sima a "avertizat" că va pleca,   acesta nu a fost luat în serios.

"Omul a şi avertizat, înainte s-o ia la goană, dar nimeni n-a avut urechi să-l audă. În definitiv, hai s-o luăm ca pe o previziune a viitorului fugar. Două lucruri vreau să citesc. În primul rând, cum îi condamnă, încă o dată, fostul său angajat Dan Tapalagă pe, citez din memorie, ziariştii care acceptă să fie plătiţi de moguli din bani furaţi şi se transformă în unelte. Şi, apoi, explicaţiile organelor statului (CNVM şi serviciile secrete) pentru degajata lor lipsă de vigilenţă care, prin dimensiuni, e un soi de FNI olecuţă mai mic", consideră jurnalistul.

În motto-ul postării, Victor Ciutacu amintește o declarație a președintelui Sibex, fondator Hotnews: “Mă condamn. Nu sunt cu nimic mai breaz decât ceilalţi. Nu m-am implicat în viața publică, nu m-am implicat în politică, dar am criticat sistemul de pe margine. Această greşeală o facem cu toţii. Ar trebui să ne schimbăm mentalitatea”, spunea, la jumătatea lunii iulie 2012, Cristian Sima, în cadrul unei întâlniri online cu cititorii Hotnews.

În loc de final, ziaristul de la Jurnalul Național, postează un alt comentariu al fondatorului site-ului Hotnews, din mai 2012: “Urmaţi cât mai puţine sfaturi din cele pe care le veţi citi pe net. Ignoraţi inclusiv sfaturile mele“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel