Ciprian Tătăruşanu, erou pentru AC Milan. A apărat un penalty cu Inter şi este lăudat de toată lumea

Facebook Ciprian Tătăruşanu
Facebook Ciprian Tătăruşanu

Ciprian Tătăruşanu a fost din nou lăudat de presa italiană, după un alt meci mare în poarta lui AC Milan. Românul a apărat un penalty contra lui Inter, în remiza 1-1. 

"Ciprian este pentru rossoneri un nou erou. Un nou jucător fundamental în echipă și pentru rezultate. El s-a văzut aruncat în luptă în meciul cu Verona, după ce colegul său a ajuns pe masa de operație. Nu a clacat, pentru că are 35 de ani, peste 400 de meciuri și 10 ani de echipă națională în spate.

Fanii erau încă îngrijorați după meciurile amicale din vară. Dar parada de la penalty demonstrează că Milan e pe mâini bune. Și asta nu a fost prima oară când Tătărușanu a fost decisiv. A mai fost cu Torino, Roma și Porto”, au scris italienii de la Gazzetta dello Sport.

Tătăruşanu, lăudat recent şi de antrenorul Pioli 

Mike Maignan, portarul titular al lui AC Milan, s-a accidentat şi nu va mai juca în acest an, astfel că Ciprian Tătăruşanu este titularul de drept al italienilor acum. Asta deşi Milan a transferat un alt portar, pe Antonio Mirante.

"Este în creştere. Este clar că e dificil pentru un portar care a fost inactiv mult timp. Antonio Mirante este putin în urmă cu pregătirea fizică, dar Tătăruşanu are toată încrederea noastră şi nu există nicio îndoială în legătură cu prezența lui în poartă", a spus Stefano Pioli, antrenorul echipei, într-o conferinţă de presă. 

Super Tătă s-a retras de la naţională în noiembrie 2020 

"Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.

În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.

Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie.

Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, a transmis Ciprian Tătăruşanu acum un an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel