EXCLUSIV  Cine sunt vinovații pentru petrecerea de la Funky Lounge Herăstrău. De ei n-ați vorbit deloc

Oamenii le-au sărit în cap tinerilor care au mers la petrecerea organizată de Funky Lounge Herăstrău în parc, sâmbătă, 16 mai.  

Dar eu nu cred că tinerii care au mers la petrecere ar trebui puși la zid și arătați cu degetul. La televizor se uită rar, știri pe site-uri online nu prea citesc și se ”informează” de pe Instagram.

Acolo nu există coronavirus. Acolo există doar influenceri pe care i-am auzit și eu transmițând mesaje de genul: ”Gataaaa! De pe 15 mai este libertate! Facem ce vrem!” Păi și în cazul acesta, tinerii de 16-25 de ani doar nu ascultă de Tătaru, ministrul Sănătății sau de ce zice Vela, ministrul de Interne. Cei doi nu sunt influenceri pe Instagram, deci nu reprezintă interes în mediul online. Tătaru și Vela nu vorbesc despre creme și pantalonași cu vedere la glezne, așa că nu pot obține număr colosal de urmăritori pe Instagram ca să afle și tineri despre măsurile de distanțare socială. 

Normal că dacă vine vedetuța blondă de pe Insta pe care o urmăresc sute de mii de oameni, care face reclamă la creme, care vorbește toată ziua de acidul hialuronic, ce interes să îți mai suscite Tătaru și cu Vela? Sunt unii tineri care aleg să se informeze doar de pe rețelele online. Doar acolo informarea are altă dimensiune.

Iar tinerii s-au dus la Funky Lounge Herăstrău, la petrecerea de sâmbătă, pentru că, pe Facebook, organizatorii le-au transmis că vor respecta toate regulile pentru minimizarea riscului infectării cu coronavirus.

”Pune-ți hainele fancy de #weekend, de la 14.00 ne vedem pelac. New Game, New Rules, FUNKY la geam, cu muzică behind the bars. Ținem cont de măsurile de siguranță și ne bucurăm de weekend”, au transmis organizatorii care, dacă presa nu le strica petrecerea, ar fi ținut party și duminică, așa cum anunțaseră.

Normal că tinerii au crezut, din nou, în Facebook. Dacă așa scrie pe Facebook, înseamnă că vom fi în siguranță. Iar când organizatorii au spus că țin cont de măsurile de siguranță, probabil nu se refereau la sănătatea tinerilor, ci la siguranța buzunarului lor.

Plus că, probabil, mulți dintre tineri au crezut că terasele s-au redeschis pentru că, în mediul online, mulți proprietari de terase au anunțat, încă din 10-12 mai, acest lucru. Apoi, autoritățile au anunțat, joi, pe la ora 00.00, că s-a decis ca acestea să rămână cu porțile închise. Tinerii nu stau toată ziua să verifice ce decizii s-au mai luat la nivel politic. Se uită la influencerițele care le arată ce haine și-au mai cumpărat și care strigau libertate și moarte Covid-19 încă din 14 mai.

Vinovații principalii sunt proprietarii terasei care au mizat pe naivitatea tinerilor care, după două luni de stat în casă, era normal să simtă nevoia să evadeze simțidu-se invincibili. Ceilalți vinovați sunt influencerițele/influencerii care au ajuns să se ocupe de educarea tinerilor. Am spus educare? Am greșit, desigur. Nici măcar cremele pe care le recomandă nu sunt cine știe ce...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel