Cine este Cristina Guseth, propunerea pentru Ministerul Justiției în Guvernul Dacian Cioloș

Cristina Guseth are 56 de ani și este din 2008 directorul fundaţiei Freedom House România. A iniţiat şi coordonat programe de pregătire pentru jurnalişti şi manageri de presă și a coordonat programul școlii BBC în România.

Fundaţia Cristinei Guseth  organizează de 18 ani concursul „Tânărul Jurnalist al Anului", susține jurnalismul de investigație și derulează proiecte de pregătire a magistraților în achiziţii publice, concurenţă, confiscare extinsă, relația cu media, integritate și politici anticorupție.

Între 2005-2007 a coordonat relaţiile media ale Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti.

A elaborat numeroase ghiduri de bune practici, mai ales in domeniul achizitiilor publice. A fost initiatorul si liantul grupului de editori care au fondat Biroul Roman de Audit al Tirajelor.

Cristina Guseth a absolvit în 1983 Facultatea de Electronică și Telecomunicații a Universității Politehnica București. Dupa Revoluție a absolvit cursuri de comunicare la Emerson College (Atena).

Cristina Guseth va avea de luat una dintre cele mai grele decizii, în  luptei anti-coruptie: ca ministru al Justiției va face nominalizările pentru sefia DNA și a Parchetului General în primavara anului 2016, când expiră mandatele Laurei Codruța Kovesi (DNA) și Tiberiu Nitu (Parchetul General). Nominalizarile viitorilor șefi de parchete vor merge la CSM pentru aviz consultativ, iar numirile sunt făcute de președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel