Cinci lucruri pe care un diabetic trebuie să le ia cu el în vacanţă

Vacanța de vară vă permite să vă bucurați de câteva zile de relaxare și petrecere a timpului liber, fie că mergeţi la mare sau la munte.  Oricare ar fi alegerea, dacă aveţi diabet trebuie să ţineţi cont de anumite lucruri. Aveţi grijă să nu vă lipsească din rucsac fructele, apa, ochelarii de soare şi pantofii sport. De asemenea, diferitele aplicaţii pot fi foarte utile diabeticilor, în timpul vacanţei. 

Gustări naturale

 

Gustarile între mese pot fi o provocare pentru a controla greutatea și nivelul de zahăr din sânge, mai ales atunci când sunteţi pe drumuri. Încercaţi să evitaţi chipsurile şi diferiţi biscuiţi. Cel mai bine ar fi să le înlocuiţi cu gustări naturale. 

Aveţi grijă să aveţi mereu în rucsac fructe proaspete.

Pepenele, căpșunile sau mere oferă vitamine și apă, care favorizează hidratarea corpului. Se recomandă consumarea întregului fruct, deși poate fi preparat și în amestecuri și sucuri care păstrează pulpa, pentru a-și păstra conținutul de fibre.

Fructe uscate: Migdalele, nucile și fisticul sunt opțiuni foarte sănătoase, mai ales dacă sunt consumate în mod natural și în porții mici. Bogate în grăsimi sănătoase, ele au efecte benefice pentru sănătatea cardiovasculară.

Legume crude sau conservate

Morcovul sau țelina sunt o alternativă sănătoasă. Aceste legume pot fi însoțite de o cremă de iaurt sau hummus, dacă doriți să pregătiți o gustare mai specială.

Apa, mereu la îndemână

Se recomandă consumatoare între 2 și 2,5 litri de apă. Așadar, este recomandabil să aveţi la voi întotdeauna o sticlă.

Pantofi sport

 

Exercițiul fizic trebuie să fie întotdeauna prezent în rutina săptămânală, chiar și în călătorii. Și pentru a fi întotdeauna pregătit, este important să aveţi la voi întotdeauna pantofi sport.

Protecția pielii

În rucsac ar trebui să fie întotdeauna loc pentru o protecție solară, pentru a evita arsurile și petele. Nu uitaţi să o aplicaţi din două în două ore. De asemenea, nu trebuie să lipsească din rucsac nici pălăria şi ochelarii de soare. 

 

Aliații digitali

Pe lângă dispozitivele obișnuite de zi cu zi ale persoanelor cu diabet zaharat (glucometru, benzi de testare, sistem de monitorizare a glucozei etc.), în timpul verii, puteți profita de timpul liber pentru a încerca noi aplicații mobile care vă pot ajuta. De exemplu, aplicațiile pentru monitorizarea exercițiilor fizice, cum ar fi Fitbit sau Google Fit, sau pentru gestionarea diabetului, cum ar fi MySugr și gluQUO, care facilitează înregistrarea datelor și luarea deciziilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel