EXCLUSIV  CIFRELE ANULUI. Gabriel Dina (Pfizer România): În România, azi, unul din două decese ar putea fi prevenit

În România, unul din două decese ar putea fi prevenit, a spus Gabriel Dina, Corporate Affairs Manager la Pfizer România.

„Este foarte bine că se vor aloca fonduri pe partea de prevenție. Nu vom putea face față provocărilor viitoare - noi aveam crize și înainte de această pandemie - dacă nu vom pune mai mult accent pe prevenție, prevenția fiind și un determinant al capacității de reziliență prin faptul că am putea să degrevăm sistemul de sănătate de foarte multă patologie care este prevenibilă.

În acest sens, cred că un lucru deosebit pe care l-am remarcat anul trecut a fost votarea unei legi lucrate printr-un parteneriat între partidele politice din Parlament. E vorba despre Legea cu privire la finanțarea, promovarea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor, ce are drept obiectiv important reducerea numărului de decese prevenibile. În România, astăzi, aproape unul din două decese ar putea fi prevenit în lumina cunoștințelor medicale actuale și a tehnologiilor medicale actuale. Astfel de legi bineînțeles că trebuie urmate de planuri de acțiune. Și aici va fi nevoie de colaborare, pentru ca aceste planuri să fie cât mai repede creionate și mai apoi implementate”, a spus Gabriel Dina. 

„Deci, în cazul României aproape unul din două decese poate fi prevenit. Este vorba despre un raport publicat anual de către Eurostat”, a subliniat acesta. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV.

PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate, dezbatere la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel