EXCLUSIV  Cifre îngrijorătoare de la PSD, cu testele COVID. "Asta ne arată OMS. În cazul României, cifrele ne duc la de 10 ori mai mult"

Dr. Florin BUICU, Președinte Comisia pentru sănătate Camera Deputaților, a dat cifre îngrijorătoare, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul dezbaterii "Ce votez pentru Sănătate?"

"Capacitatea de testare în România este de 50.000 de teste. Dacă facem un calcul din cele maximum 50.000 de teste care reprezintă capacitatea sistemului public din România, mergem pe un procent de pozitivare de 20% în zilele în care se fac multe teste, până la 40% din teste... înseamnă că la capacitatea maximă de 50.000, România va putea identifica între 10.000 și 20.000 de pacienți!

Datele de la OMS și de la ECDC de arată că, de fapt, numărul bolnavilor e mult mai mare. Procentul e de la 5, până la 30 de ori mai mare decât numărul pacienților identificați. În cazul României, cifrele ne duc către de 10 ori numărul de cazuri", a declarat Dr. Florin BUICU, Președinte Comisia pentru sănătate Camera Deputaților, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul dezbaterii "Ce votez pentru Sănătate?"

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel