Christine Lagarde: Europa are opt zile la dispoziţie pentru a găsi o soluţie în privinţa crizei datoriilor suverane

Situaţia economică s-a înrăutăţit în ultima perioadă. Europa are opt zile la dispoziţie pentru a găsi o soluţie în privinţa crizei datoriilor suverane. Liderii G20 care s-au întâlnit la Paris fac presiuni pentru a rezolva această problemă care dă peste cap întreaga lume. Şefa FMI, Christine Lagarde, a atras atenţia că situaţia economică mondială s-a înrăutăţit în ultima perioadă.

"Situaţia mai degrabă s-a înrăutăţit decât să se îmbunătăţească în ultimele trei săptămâni şi, chiar dacă pieţele şi-au revenit în ultimele zile, cu siguranţă situaţia economică nu s-a ameliorat. Am înţeles foarte bine că pieţele emergente, în special, erau îngrijorate că există riscul de contagiune de la economiile avansate spre pieţele emergente şi ţările cu venituri mici", a declarat Christine Lagarde, şefa FMI.

Christine Lagarde a mai spus că există îngrijorări că această criză a datoriilor din Europa să se răspândească şi în alte părţi ale lumii. Miniştrii de Finanţe din G20, reuniţi la Paris, au cerut ca până la summitul Uniunii Europene de la 23 octombrie să fie pus la punct un plan cuprinzător pentru rezolvarea acestei probleme. Pe agenda discuţiilor s-a aflat şi situaţia Greciei.

"Este clar că avem nevoie de o soluţie sustenabilă pentru Grecia. Odată ce Troica şi miniştrii din zona euro vor ajunge la concluzia că a îndeplinit toate condiţiile necesare, vom da drumul celei de-a şasea tranşe", a spus Olli Rehn, comisarul pentru Afaceri economice şi monetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel