Chirieac: Nu va fi război în România. De altceva îmi este teamă. Mesajul pe care îl dă Kamala Harris cu venirea în România

Analistul politic Bogdan Chirieac a transmis un mesaj ferm în legătură cu un posibil război pe teritoriul României, dar a avertizat asupra unei alte temeri. De asemenea, a vorbit şi despre vizita Kamalei Harris în România. 

"Armata ucraineană a pus cu botul pe labe brava Armată Roşie. Cine credea aşa ceva? În România nu va fi niciun război. Nici nu e de plecat în altă parte, nimic de genul acesta. Nu îmi este teamă. 

Îmi este teamă, însă, de capacitatea actualului Guvern de a conduce economia. Cu NATO şi armata ne conduce SUA şi aici suntem liniştiţi. Ei ştiu ce fac", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

De ce vine Kamala Harris în România: Un mesaj, un simbol

Analistul a spus şi de ce vine vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, în România. 

"Un simbol, un mesaj. Acesta este scopul şi durata vizitei în Polonia şi România. Pare cuiva puţin lucru în momentul acesta? Este mesajul pe care SUA îl transmite celor două ancore ale flancului estic: America e alături de noi. Se vor face şi anunţuri, că vor fi mai mulţi militari în România. 

Eu cred că ar trebui să dăm banii din PIB pentru crearea unei armate autentice, dotate la nivel corespunzător pentru a te apăra de ce am văzut în Ucraina, şi cu tipuri de armament cu care te poţi apăra. S-a văzut că antiaerienele şi antitancurile au făcut ravagii. Instructorii americani pot antrena armata în România ca să nu avem probleme. Nu e nevoie de o armată mare, dar o armată cu care poţi respinge orice. Aşa cum fac ucrainenii", a mai punctat Chirieac. 

Conform lui Victor Ciutacu, Fox News spune că România şi Polonia ar trebui să se simtă jignite de vizita Kamalei Harris. Bogdan Chirieac a reacţionat. 

"Doamna Kamala Harris şi Joe Biden fac parte din partidul democrat. Fox News este republican. Nu e o ruşine în SUA să sprijini pe faţă un partid politic. Ce spune omul de la Fox News? Că el nu crede că Biden are o strategie. E un punct de vedere, nu îl ia CNA-ul american pentru asta. Pentru noi aici, faptul că vicepreşedintele SUA vine în România şi dă un mesaj înseamnă că ne putem baza pe SUA", a concluzionat analistul politic. 

Kamala Harris, vineri la București: Restricțiile de circulație anunțate de autorități

"Autoritățile implicate au în vedere ca măsurile de securitate instituite să interfereze cât mai puțin cu activitățile cotidiene ale populației.Astfel, pentru participanții la trafic vor fi dispuse măsuri de fluidizare a circulației și, în acest context, Brigada Rutieră București solicită conducătorilor auto să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor.Conducătorilor auto le este recomandat, ca vineri, 11 martie, în intervalul orar 12:00 – 17:00, să evite deplasarea pe Drumul Național 1, pentru a preîntâmpina formarea eventualelor ambuteiaje.

Apelăm la sprijinul cetățenilor și le mulțumim acestora pentru înțelegerea acordată cu privire la acest eveniment de o importanță deosebită pentru România", precizează Poliția Capitalei.

Vicepreşedintele american se află joi în Polonia, urmând ca vineri să ajungă la Bucureşti, unde are programată o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Kamala Harris va fi vineri pentru prima oară în România, în contextul unui scurt turneu în estul Europei menit să transmită un semnal suplimentar de susținere a statelor de pe flancul estic al alianței nord-atlantice în fața agresiunii Rusiei.

Vicepreședintele SUA  va fi primită vineri, la ora 14.00, de președintele Klaus Iohannis pe platoul Marinescu de la  Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel