Chirieac indică decizia cheie care a dus la pierderea procesului de către Gabriel Resources

foto: Freepik
foto: Freepik

Bogdan Chirieac spune ce decizie greșită pentru propria companie a luat Gabriel Resources în procesul cu România, aceasta fiind șansa majoră a țării noastre.

Cătălin Drulă, președintele USR, a adus acuzații grave la adresa prim-ministrului Marcel Ciolacu, sugerând că acesta ar fi manipulat piața financiară prin declarațiile făcute în legătură cu procesul intentat de compania Gabriel Resources statului român. „Noi vom depune plângere penală la DNA. Pentru manipularea pieţei de capital şi subminarea economiei naţionale, v-am spus că vom sesiza inclusiv reglementatorul pieţei de capital din Ontario, din Canada, unde este listată Gabriel Resources, compania din spatele proiectului Roşia Montană, pentru că manipularea pieţei de capital înseamnă că unor oameni le sunt furaţi banii pe baza unor afirmaţii false", a afimat Cătălin Drulă prin intermediul unui comunicat dat publicităţii de USR.

Pe fondul celor declarate, Bogdan Chirieac a venit cu o observație edificatoare, subliniind în același tip și "eroarea" care le-ar fi adus celor de la Gabriel Resources eșecul în instanță.

"De fiecare dată când părea că Guvernul dă verde pentru exploatare, acțiunile lui Gabriel Resources creșteau. După ce se anunța o nouă piedică, ele se prăbușeau. Deci cine era interesat și cunoștea cumpăra atunci când acțiunile erau foarte scăzute și vindea atunci când erau foarte ridicate. Acum s-au lansat pe piață toate aceste zvonuri... 2 mld. de dolari, 6 mld. de dolari ș.a.m.d. Și se părea că au câștig de cauză.

Cei de la Gabriel Resources sunt foarte deștepți, fără doar și poate, și cunosc bine mecanismele bursiere. Au făcut o singură greșeală. Știți care este aceea? Că au hotărât arbitrajul la Washington. Dacă se duceau în justiția din România, ținând seama de câte retrocedări aberante s-au comis de valoare mult mai mare decât 7 miliarde de dolari, aveau șanse să câștige!" a comentat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel