Chichirău, scandal. După ceartă, îndeamnă la proteste în stradă

USR - Cosette Chichirau
USR - Cosette Chichirau

 Deputatul USR Cosette Chichirău a afirmat miercuri că există în Parlament "un grup infracţional organizat" şi că orice deputat care va vota noul statut al magistraţilor este în complicitate cu acest grup. Ea a îndemnat la proteste în stradă. 

Declaraţia a fost făcută după ce deputaţii USR au declanşat un protest spontan în sala de plen a Camerei Deputaţilor faţă de oprirea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache". Aceştia au fost nemulţumiţi de faptul că, urmare a epuizării timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor şi judecătorilor, s-a trecut la vot fără susţinerea amendamentelor. 

Astfel, în timp ce parlamentarii majorităţii au votat sau respins articole şi amendamente la statutul magistraţilor, grupul USR, "înarmat" cu coli pe care scria "Hoţii!", a continuat să citească de la portavoce amendamentele proprii. 

În acest context, Cosette Chichirău a povestit cum a fost "înjurată" de senatorul PSD Şerban Nicolae. 

"În plen, eu am făcut un live pe Facebook, aţi văzut că grupul USR a ieşit în faţă, cu însemne care spuneau 'Hoţii', în timp ce colegul nostru Stelian Ion susţinea amendamentele depuse de USR. Din cauză că eu filmam, au început să apară înjurături la adresa mea. Ce aţi văzut e probabil o mică parte din ce se spunea în plen de mai mulţi deputaţi de la PSD. Dar nu e important cum am fost insultată eu, important este ce se întâmplă cu Justiţia din România, se întâmplă o procedură de urgenţă neconstituţională, în timp ce nu avem procedură de urgenţă pe niciun aspect din sănătate, educaţie sau autostrăzi. (...) Avem de-a face cu un grup infracţional organizat şi eu consider că orice deputat care votează această lege este în complicitate cu acest grup infracţional organizat. (...) Eu nu mă simt jignită. Domnul Şerban Nicolae nu mă poate jigni. Nu are capacităţile nici morale, nici intelectuale să mă jignească pe mine. Eu sunt aici să apăr legile României, să apăr poporul român, el poate să spună orice vrea, asta nu mă interesează pe mine personal, nu este o dezbatere despre mine personal", a declarat Chichirău la Parlament, care a arătat că Şerban Nicolae nu avea motive să fie prezent în plenul Camerei Deputaţilor, fiind senator. 

Ea crede că românii vor ieşi în stradă, dacă nu miercuri, duminică, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel