CFR: 48 de trenuri anulate duminică, din cauza vremiii

Elena Badea / 08 ian 2017 / 09:32
Mersul trenurilor 2018 - 2019
Mersul trenurilor 2018 - 2019

Un număr de 48 de trenuri sunt anulate duminică, 8 ianuarie 2017, potrivit informațiilor publicate pe pagina de internet a CFR Călători.

"La acest moment se circulă pe toate magistralele feroviare. Din cele 1300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia anulării a 48 de trenuri (ora 7 dimineața) pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri și pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții.

Măsurile operative care se iau au ca PRIORITATE siguranța oamenilor și asigurarea legaturilor pe magistrale, între marile orașe. Acolo unde va fi necesar ne organizăm astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvisuri, în funcție de posibilitățile din teren", precizează compania.

Potrivit CFR, circulația este adaptată conditiilor meteo nefavorabile cu temperaturi extrem de scazute pe raza a 4 regionale: București, Craiova, Galați, Constanța. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare.

Vezi AICI lista cu trenurile anulate

CFR Călători notează că vor fi făcute actualizări periodice, în funcție de evoluția condiţiilor meteo şi de situația din teren.