CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, spune că este riscant ca rapelul vaccinului să vină la mai mult de 42 de zile distanță

Vaccinul este eficient când a doua doză vine la 19-42 zile, potrivit studiilor
Vaccinul este eficient când a doua doză vine la 19-42 zile, potrivit studiilor

CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, a oferit un interviu despre pandemia Covid-19 și despre noile variante de coronavirus.

Într-un interviu cu Bloomberg, Bourla a spus că nu trebuie să fim speriați de noile variante Covid-19, dar trebuie să fim pregătiți. „Ne concentrăm să avem o rețea de supraveghere foarte bună, așa că la apariția fiecărei variante vom putea testa, cel puțin în laboratoare, dacă vaccinul este eficient sau nu”.

A doua doză este eficientă dacă vine la 19-42 de zile. Mai târziu de atât este un risc

Când vine vorba de distanța dintre dozele vaccinului Pfizer, CEO-ul companiei care l-a creat a spus că a doua doză trebuie făcută la timp, după cum anunțase și dr. Anthony Fauci. „Sunt de acord. Spun că, în toate scenariile, trebuie să te asiguri că faci rapelul în perioada recomandată de studii. În studiul nostru, am avut de la 19 la 42 de zile. În acel interval, vaccinul funcționează. Mai târziu, este un risc”.

Vaccinul Covid-19, foarte posibil să fie unul sezonier

Bourla „nu exclude” ca vaccinul Covid-19 să devină ca vaccinul anual antigripal. „Dacă m-ai fi întrebat acum două luni, aș fi zis că da, este o posibilitate. Dacă mă întrebi astăzi, cred că este o mare posibilitate. Nu știm încă concret, dar se pare că Covid-19 va fi aici ceva timp”.

Interdicția exportului de vaccinuri în afara UE nu ar fi o idee bună, spune el. „Să ne aducem aminte că multe din materialele folosite pentru a produce acest vaccin vin din alte țări. Dacă cineva începe să interzică [exporturile], care va fi răspunsul altuia? Ar fi o situație pierdere-pierdere, nu o situație care va ajuta Europa”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel