Cele PATRU femei care TREBUIE să salveze lumea de criza COVID-19

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Patru dintre cele mai puternice femei ale lumii și alte istoriei luptă împotriva crizei financiare provocată de pandemia de COVID-19. Cine sunt cele patru războinice și cum ar putea schimba lumea. 

Ursula von der Leyen, Christine Lagarde, Angela Merkel şi Kristalina Georgieva sunt personajele cheie în lupta cu pandemia de COVID-19 dar mai ales cu criza financiară.

Potrivit Business Magazin, structurile de conducere care trebuie să salveze economiile globale sunt conduse astăzi de unele dintre cele mai puternice femei pe care le-a văzut istoria.

Ursula von der Leyen

Născută în 1958, Ursula von der Leyen este luptătoarea pentru Europa Unită, femeia care trebuie să ţină Uniunea Europeană împreună în aceste momente delicate, mai ales acum, când Italia, Spania și Franța cer să se deblocheze sute de miliarde de euro pentru a salva economia.

Fiică de politician german, prima femeie din politica germană numită la conducerea Ministerului Apărării, dar și cu un doctorat în medicină, cea văzută drept potenţială succesoare pentru Angela Merkel, a reușit până acum să activeze o serie de mecanisme de câteva zeci de miliarde de euro pentru a ajută statele membre şi afacerile mici din acestora.

Christine Lagarde

Născută în 1956, Christine Lagarde este prima femeie care ocupă funcția de şef al Băncii Centrale Europene, ceea ce înseamnă că toată zona euro se bazează pe susţinerea ei în timp de criză. În plus, desemnată ministru de finanţe de preşedintele Nicolas Sarkozy a devenit prima femeie din ţările G8 care a deţinut o poziţie cu atât de multă influenţă.

Până acum, în criza COVID-19, Lagarde a răspuns cu un plan masiv de achiziţie de active în valoare de 750 miliarde euro, prin care se angajează să cumpere atât titluri de stat, cât şi datorie corporate.

"Criza este departe de a fi rezolvată şi pentru a-i putea pune capăt va fi nevoie de mutări curajoase, nervi tari şi de câteva premiere", este ideea pe care se bazează Christine Lagarde.

Angela Merkel

Născută în 1954, Angela Merkel este prima femeie din istorie numită în funcţia de cancelar al Germaniei.

Aflată deja la a treia criză, după criza financiară şi criza creditului, Merkel schimbă strategia nemţească, aruncă austeritatea din ultimii şapte ani pe fereastră și pregăteşte un pachet de 350 miliarde euro, adică 10% din PIB, pentru a ajuta economia şi mediul de afaceri, ba chiar și 50 miliarde euro pentru artiştii şi liber-profesioniştii, citează zf.ro.

Kristalina Georgieva

Născută în 1963, Kristalina Georgieva este responsabila cu răspunsuri în vreme de criză. 

Aceasta a scos la bătaie tot arsenalul Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a anunţat că mobilizează întreaga capacitate de creditare de 1.000 miliarde dolari pentru a ajuta ţările aflate în criză. Georgieva este pregătită să mobilizeze forțele FMI, șă-și folosească experienţa dobândită în lucrul cu crizele umanitare și să ajunge la depășirea crizei provocate de COVID-19, una de natură globală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel