Cei care stau mult la volan, expuși unui risc major de astm bronșic

Steluța Indrei / 25 iul 2018 / 08:09 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Potrivit unui studiu, șoferii, taximetriștii, instructorii auto, ambulanțierii și alte categorii profesionale care presupun petrecerea unui timp îndelungat la volan sunt expuși riscului de a se îmbolnăvi de astm bronșic. 

Autoritățile sanitare din Franța atrag atenția că activitățile profesionale ce presupun conducerea unui vehicul se asociază cu o frecvență crescută a astmului bronșic.

În cazul altor categorii profesionale, cum ar fi brutarii/patiserii (care inhalează zilnic făină) sau angajații din saloanele de coafură (expuși la substanțe iritante din vopsea și alte produse pentru păr), riscul de astm bronșic este deja cunoscut. 

Mai nou, studiul a observat că există riscul de astm bronșic și pentru cei care își exercită meseria la volan: șoferi, taximetriști, curieri, instructori auto, ambulanțieri, agenți de vânzări și alții.

Cum se explică acest lucru? „Două ipoteze pot fi avansate. Prima ar fi că persoanele predispuse la astm aleg astfel de meserii relativ statice în detrimentul altora care presupun efort fizic intens și/sau expunere la praf, gaz sau fum. A doua variantă se referă la dezvoltarea astmului din cauza inhalării gazelor de eșapament și a altor substanțe iritante din trafic”, relatează 20minutes.fr. 

Specialiștii estimează că 15% din cazurile de astm bronșic sunt boli profesionale. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25