Ceaiurile care îți vor accelera metabolismul la maximum. Cea mai ușoară metodă de slăbire

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

La un nivel de bază, metabolismul tău reglează modul în care organismul transforma alimentele pe care le consumi în energie. 

 

Adesea, vor apărea întrebări despre cum să vă mențineți metabolismul la o viteză optimă, deoarece a avea o rată metabolică mai rapidă înseamnă că corpul dumneavoastră arde energie într-un timp mai scurt.

Iată 3 ceaiuri care îți pot fi un aliat de nădejde în lupta cu greutatea.

Ceai verde

Dacă îți dorești o băutură confortabilă, care să-ți ofere și un plus de cofeină și care este considerată a fi unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru metabolism, poți alege pliculețele de ceai verde - o băutură clasică care conține antioxidanți despre care se știe că au efecte de stimulare a pierderii în greutate.

"Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și a fost asociat pozitiv cu pierderea grăsimilor și pierderea în greutate. Este încărcat cu catechine, un tip de antioxidanți despre care s-a demonstrat că ajută la creșterea arderii grăsimilor, în special în timpul exercițiilor fizice", explică nutriționistul Vandana Sheth, pentru Eat This. „De fapt, un studiu a constatat că femeile care au consumat extract de ceai verde timp de 12 săptămâni au avut o pierdere mai mare în greutate și o talie mai mică”.

Ceai de ghimbir

Ceaiul făcut cu ghimbir este o băutură sănătoasă pe mai multe planuri. Nu numai că ghimbirul este cunoscut pentru ameliorarea greaței, ameliorarea durerii și gestionarea tensiunii arteriale și a bolilor coronariene, dar este, de asemenea, asociat cu scăderea în greutate.

„Gimbirul este unic pentru pierderea în greutate prin faptul că conține compuși cunoscuți sub numele de gingeroli și shogaoli. Acești compuși creează un efect antioxidant care reduce daunele radicalilor liberi în organism. Aceste daune duc la o creștere a stresului oxidativ care poate provoca și exacerba obezitatea și poate duce, de asemenea, la scăderea metabolismului, a energiei și multe altele”, spune nutriționistul Trista Best pentru aceeași sursă.

Ceai negru

Ceaiul negru este o băutură clasică de care se bucură multe culturi diferite și una care își are originea în China. Unii oameni cărora nu le place cafeaua aleg să bea ceai negru dimineața, deoarece conține o cantitate decentă de cofeină - aproximativ 48 de miligrame pe ceașcă, comparativ cu media de 95 de miligrame a cafelei. Ceaiul negru nu numai că oferă un plus de energie, dar este și plin de nutrienți folositori care îl fac unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru metabolism.

„Acest ceai este plin de flavone, care s-a dovedit că accelerează metabolismul și ajută la pierderea în greutate, sprijinind lupta cu excesul de calorii. Cofeina din ceaiul negru poate, de asemenea, îmbunătăți metabolismul, mai ales atunci când este băut dimineața”, explică Nataly Komova, dietetician și expert în fitness.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel