Ceaiul care te ajută să te laşi de fumat pentru totdeauna

Antonina Scepina, un cunoscut gastroenterolog rus, îşi sfătuieşte pacienţii să renunţe la fumat cu ajutorul unei plante medicinale.

Ceaiul recomandat de către doctoriţa Antonina Scepina se prepară simplu şi este la îndemâna oricărei persoane ce luptă cu dependenţa de tutun. Acesta se face din pătlagină.

Iată rețeta:

Fierbe apa, ia câteva frunze de pătlagină, pune-le într-un borcan de sticlă și toarnă o cană de apă fierbinte peste ele. Acoperă borcanul și lasă-l așa două ore. Între timp, ceaiul se va răci și îl vei putea bea de-a lungul zilei.

Potrivit doctorului, ar trebui să consumi acest ceai timp de trei luni, pentru a observa rezultatele. De asemenea, poți mesteca frunze proaspete de pătlagină. Imediat, vei observa că îți piere pofta de nicotină.

Pătlagină se folosește în primul rând împotriva maladiilor aparatului respirator, mai ales în cazul unor secreții abundente ale mucoaselor și al tușei. 

Pătlagină este recunoscută pentru efectele sale de expectorant și emolient. 

Dă rezultate în astmul pulmonar, ba chiar și în tuberculoză. 

Va poate ajută și în vindecarea întepaturilor de insecte, a iritatiilor, a inflamațiilor și a ulcerelor varicoase. În zilele noastre pătlagină se regăsește în unguentele folosite în tratarea herpesului, eczemelor sau artritelor. Gargară cu infuzie din frunze de pătlagină e recomandată împotriva laringitelor și afecțiunilor cavității bucale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel