Cea mai mare piaţă online de stupefiante din Germania, destructurată

Ema Apostu / 28 iun 2019 / 13:56 Salveaza PDF Comentarii

Poliţia germană a anunţat vineri că a destructurat cea mai mare piaţă online din ţară pentru comercializarea de stupefiante şi a arestat 11 cetăţeni germani, olandezi şi polonezi.

Poliţia şi Parchetul germane au subliniat că a durat în jur de un an până au putut destructura piaţa online "Chemical revolution", condusă de un german de 26 de ani şi care comercializa amfetamine, cocaină, heroină, canabis, ecstasy, LSD şi alte droguri sintetice. Traficul se derula în bitcoin, cea mai populară dintre criptomonede.

Persoanele arestate - opt germani cu vârste între 24 şi 35 de ani, doi polonezi de 44 şi 32 de ani şi un olandez de 43 de ani - administrau site-ul, achiziţia, transportul, împachetarea şi distribuirea de stupefiante.

Operaţiunea poliţiei a debutat în primăvara lui 2018 cu arestarea unui german în Brandenburg, regiunea care înconjoară Berlinul, şi descoperirea asupra lui a 50 de kilograme de amfetamine, 16 kilograme de canabis, 600 de grame de heroină şi 900 de grame de cocaină.

Între februarie 2019 şi mai 2019, anchetatorii germani, în colaborare cu anchetatori polonezi, olandezi, francezi şi spanioli, au putut aresta alţi zece suspecţi.

Comunicatul poliţiei germane nu precizează cu toate acestea cantitatea de droguri vândută şi nici sumele încasate.

Aceasta este a doua mare lovitură dată în Germania platformelor de trafic online. În mai, autorităţile germane au anunţat destructurarea "celei de-a doua ca mărime pieţe darknet" din lume, unde se vindeau droguri, date şi documente falsificate. "Darknet" corespunde unei părţi din internet ce nu apare pe motoarele de căutare şi care utilizează protocoale specifice menite să garanteze în special anonimatul utilizatorilor, permiţând tot felul de traficuri.

În Franţa, cea mai importantă platformă de darknet francofon, forumul French Deep Web-Market, piaţă pentru vânzarea ilegală de droguri, arme şi acte false, a fost destructurată la începutul lui iunie. Trei bărbaţi suspectaţi că administrează platforma au fost puşi sub acuzare. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25