Ce se întâmplă după 15 mai. Cel mai mare FAKE NEWS, viral: Lovitură pentru români

Foto: Facebook / Marcel Vela
Foto: Facebook / Marcel Vela

Un fake news de proporții uriașe și cu potențial risc pentru cetățenii României s-a rostogolit în mass-media, în plină stare de urgență, folosindu-se de cel mai mare interes al românilor: ce se va întâmpla după 15 mai. 

Miercuri seară, ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns, așa cum ne-a obișnuit, la o serie de întrebări. Un cetățean l-a întrebat dacă prin părăsirea localității se înțelege limita de muncipiu sau limita de județ.

Marcel Vela i-a răspuns că au fost discuții cu privire la această limitare, pentru că sunt mai multe zone în țară, cum este București-Ilfov, în care, dincolo de limita de municipiu, s-au dezvoltat cartiere strâns legate ca activitate de oraș. A dat mai multe exemple în acest sens: Cluj, Timișoara, Oradea. Prin urmare, în aceste zone, din ce a spus ministrul de Interne, va fi permisă libera circulație după 15 mai. Astfel nu se va face o limitate de județ pe sensul de mers Ilfov - București, nici de municipiu pe sensul invers. 

Lucrurile au fost extrem de clare de miercuri seară pentru oricine a vrut să le audă sau a avut capacitatea să înțeleagă. Însă, în spațiul public, s-a rostogolit o propoziție scoasă din context: ”Am decis: puteți să părăsiți localitatea fără a ține cont de limita de municipiu sau de județ”, fără a explica la ce s-a referit ministrul. 

Este simplu să vinzi iluzii, știind că oamenii nu au suportat atât de ușor izolarea națională, unii carantina, însă cred că este de datoria noastră, a tuturor, să dăm declarația în integralitatea ei și să arătăm, astfel, unde se aplică acea prevedere menționată anterior. 

În schimb, am văzut jurnaliști critici, politicieni neinteresați de adevăr.

Astăzi, când ministrul Vela a scris pe Facebook că au fost declarații scoase din context și a copiat ce a spus în urmă cu o zi în video, au fost reacții de tipul: Vela rectifică, Vela precizări, Vela revine, când, de fapt, doar a copiat ce a spus miercuri în video.

Dacă înțelegi când scrie, dar nu înțelegi când spune același lucru... comentariile sunt de prisos. 

Problema e însă, alta. Românii așa au auzit: Vela a spus că ne putem plimba liber prin țară. Și, dacă nu va fi taxat acest zvon, de la nivel guvernamental, românii care se vor înghesui spre mare/munte după 15 mai vor fi cei care vor plăti, practic, sancțiunile. 

Prin urmare, încă nu e o decizie oficială nici în această formulă prezentată, însă libertatea de circulație dincolo de limita de municipiu/județ ar urma să se aplice în cazul marilor orașe care au dezvoltate, în jurul lor, mici cartiere care aparțin de alt județ, dar care sunt strâns conectate, legate de activitatea din municipiu. NU veți avea libertatea, conform celor afirmate de președinte, să mergeți la mare/munte, să vă plimbați prin țară, în scop turistic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel