Ce se întâmplă cu tratamentul cu plasmă. Specialist: Procedura, blocată!

Un specialist a dezvăluit ce s-a întâmplat cu controversatul „tratament cu plasmă” în România. 

Florin Hozoc, specialist în sănătate și reprezentantul firmei care a donat aparatele de plasmafereza, a dezvăluit ce s-a întâmplat cu acest tratament. 

Specialistul a declarat duminică, la Antena 3, că după donațiile care ar fi putut veni în ajutorul a 3.000-4.000 de pacienți, marile centre de transfuzie au refuzat pentru că urmăreau organizarea unor achiziții prin negociere directă cu firmele abonate la contracte.

„Ulterior, chiar și după ce am instalat doar 18 din cele 50 de echipamente, constatăm că pe aceste echipemente se pune praful. 12 dintre 18 sunt folosite din când în când și fac doar o donare de plasmă în fiecare săptămână. În UE, astfel de echipamente sunt folosite cel puțin pentru a recola de la trei donatori pe zi, șase zile pe săptămână”, a spus Florin Hozoc la Antena3. 

Hozoc a precizat că, dacă lucrurile au fi evoluat altfel, „am fi avut peste 3.000 de donări, peste 9.000 de doze. Am fi fost în rândul țărilor europene”.

„Există niște birocrați care au blocat procedura pentru și din neștiință, poate și din lipsă de experiență”, a subliniat specialistul în sănătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel