EXCLUSIV  Ce NU apare pe TV despre coronavirus. Purtăm mască, dar IGNORĂM un lucru VITAL: ASALTUL românilor

Peste tot vedem mesaje cu ”purtați masca” pentru a vă proteja de coronavirus! Ok, cei responsabili o fac fără probleme, iar ceilalți nu. Dar acum nu despre ei este vorba.

 

 

Haideți să vorbim despre o greșeală pe care o fac foarte mulți români. Sunt unii care poartă mască, dar atunci când se întâlnesc cu cineva, și-o dau jos și încep cu pupăturile. Nu le pasă că poate cel pe care îl pupă are imunitatea făcută praf. Nu le pasă că poate cel pe care îl pupă are diabet și e vulnerabil în fața coronaviruslui. 

Iar omul care se lasă pupat, nici nu are timp să riposteze pentru că până își dă seama ce se petrece, deja este plin de salivă pe obraji. Și chiar dacă ar riposta, s-ar trezi luat peste picior. ”Ce domnule... doar nu crezi că am coronavirus...”

Și mai sunt și cei care simt nevoia să dea noroc și să se ia în brațe pe unde se văd. Oamenii au uitat ce înseamnă distanțare fizică. Nu, distanțare fizică nu înseamnă doar să stai la un metru și jumătate față de clientul din fața ta la supermarket. Pe lângă asta, înseamnă să nu dai mâna cu altul, să te pupi sau să iei lumea în brațe.

Ce-i drept, sintagma ”distanțare fizică” a fost folosită atât de greșit încât oamenii nu aveau cum să înțeleagă mare lucru. Unii i-au zis distanțare socială, alții i-au spus distanță socială. Distanța socială, sociologic vorbind, e distanța care separă clasele sociale, distanța dintre doi oameni e fizică. 

Plus că… și cu pandemie, și fără… e vară, e cald și oamenii nu vor să fie asaltați de pupături și îmbrățișări. Și dacă nu vă zic să faceți trei pași în spate este pentru că au bun-simț. Doar că atunci când vine vorba de sănătate, ar trebui să-l mai dăm încolo de bun-simț și să le spunem ăstora care simt nevoia să ne lase bale pe față să stea în treaba lor.

Acestea fiind zise, autoritățile ar trebui să gândească și alte mesaje prin care să arate / să explice la televizor că nu doar masca ajută în lupta cu coronavirusul, ci și lipsa pupatului și a îmbrățișărilor cu membrii din afara familiei restrânse. Gândiți-vă că poate sunteți asimptomatic și s-ar putea să-i dați prietenului dumneavoastră ultima îmbrățișare. Parcă nu merită, nu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel