Ce înseamnă "tipul L" de COVID-19. Streinu-Cercel: "Este şi în România"

Mai multe studii au arătat că noul coronavirus are două tulpini, una de "tip S" și alta de "tip L". Iată care este tulpina prezentă în România, ce reprezintă și ce spune medicul Adrian Streinu-Cercel. 

„Sunt două forme a coronavirusului, una mai uşoară şi una mai complicată. Evident, în Italia este forma mai complicată, L, care este şi în România. Bărbaţii sunt mai expuşi decât femeile. În principal, plămânul este afectat de acest virus şi în mod secundar celelalte organe", a afirmat Adrian Streinu Cercel în direct la Antena 3.

Citește și: SIMPTOME CORONAVIRUS COVID-19. Rafila și Streinu Cercel EXPLICĂ

Ce înseamnă tipul L de coronavirus

Un studiu preliminar, realizat de experţii de la Universitatea Peking şi Institutul Pasteur din Shanghai, arată că virusul COVID-19 a suferit cel puţin o mutaţie și că o formă mai agresivă a noului coronavirus a fost întâlnită în circa 70% dintre mostrele analizate, în timp ce 30% au fost generate de un tip de coronavirus mai puţin grav, denumit „tipul S", în timp ce tipul mai agresiv a fost denumit „tipul L".

„Tipul L" a fost întâlnit încă din primele etape ale epidemiei din Wuhan, de unde a pornit focarul de infecţie care s-a răspândit apoi în China şi în peste 50 de state din întreaga lume. Frecvenţa cazurilor de îmbolnăviri cu acest tip de coronavirus  a scăzut de la începutul lui ianuarie.

În plus, cercetătorii chinezi afirmă că rezultatele indică faptul că infecţii cu o nouă variaţie a COVID-19 ar fi fost „posibile ca urmare a mutaţiilor şi selecţiei naturale, dincolo de recombinare".

Citește și: Studii ample pe COVID-19. Rafila EXPLICĂ fenomenul. "Sunt speculații! Virus multiplicat cu GREȘELI"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel