SIMPTOME CORONAVIRUS COVID-19. Rafila și Streinu Cercel EXPLICĂ

Iată care sunt simptomele coronavirusului și ce spun specialiștii Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel. 

Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), pacienții infectați cu noul coronavirus au prezentat următoarele simptome:

- febră ridicată

- nas care curge

- tuse

- o stare generală de rău

- dureri de cap

- dureri de gât

- dispnee (greutate în respirație)

- la bebeluși, vârstnici și persoanele cu un sistem imunitar scăzut, coronavirușii pot duce la afecțiuni respiratorii, precum pneumonia sau bronșita

- în cazuri mai grave, poate duce la disfuncții și chiar cedări ale organelor

- simptomele pot apărea între 2 și 14 zile de la expunere

Ce spune Alexandru Rafila despre simptomatologie

"Simptomatologia nu este neapărat diferită, ci este nespecifică. Se întâmplă ca uneori această boală să debuteze ca o gastroenterită, cu diaree și nu te gândești la infecția cu coronavirus. Vreau să vă spun că virusul se transmite pe care aeriană, el se elimină și pe cale fecală la un anumit moment, dar calea fecală - orală nu e considerată o cale de transmitere a acestui virus. Probabil că încărcătura virală este greu de crezut că va produce infecția și atunci rămânem la această cale aeriană de transmitere", a declarat Alexandru Rafila, în direct la Antena 1.

Organul afectat din cauza COVID-19. Ce spune Streinu Cercel

"În principal, plămânul este afectat de acest virus şi în mod secundar celelalte organe. Pentru a funcţiona avem nevoie ca toate organele să fie oxigenate la valori maximale, iar această oxigenare a organelor interne se produce cu ajutorul plămânului. Plămânul este cel care permite accesul oxigenului în alveole şi din păcate acest virus nu face altceva decât dezlipeşte pneumocitele, celulele care sunt specifice plămânului, de pe membrana bazală şi practic fără pneumocite nu se poate face acest transfer de gaze, practic omul se sufocă văzând cu ochii. Foarte multe persoane, respectiv majoritatea se vindecă cu restitutio ad integrum, asta înseamnă cu refacerea în totalitate a structurii", a declarat Adrian Streinu-Cercel, în direct la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel