EXCLUSIV  CCR confirmă scenariul DCNews! Graba lui Dăncilă, victoria lui Iohannis

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

CCR a luat astăzi o decizie cu privire la conflictul dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis. 

CCR a decis, în ceea ce privește numirea miniștrilor propuși de Guvernul Dăncilă pentru Transporturi și Dezolvare, următoarele: ”Președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru".

Vezi mai mult aici: Demisii miniștri. Iohannis, obligat de CCR să ia act! MINUTA


Deci, președintele poate refuza sau nu propunerile Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și Mircea Drăghici la Ministerul de Transporturi. După cum dă semnalele în presă, prin declarațiile sale, balanța înclină spre refuz. 

”Schimbarea miniștrilor, demisiile imediate după refuzul președintelui, noile propuneri, sesizarea CCR, toate vor ajunge să-i dea câștig de cauză președintelui la CCR, potrivit ipotezei lansate de către deputatul independent Remus Borza.” scria DCNews în 7 decembrie. 

Iată continuarea scenariului publicat pe DCNews: 

”Guvernul a cerut revocarea unor miniștri și a nominalizat alți miniștri. În două cazuri, Klaus Iohannis nu s-a pronunțat asupra revocării. Prin urmare, potrivit ipotezei sugerate de către Remus Borza, Guvernul nu a tranșat problema revocării, nici în sensul s-o fructifice, adică să reușească schimbarea miniștrilor, nici în sensul să-i fie respinsă cererea, pentru a fi apoi rezolvat conflictul de natură constituțională la CCR. Ulterior, a intervenit demisia miniștrilor, act unilateral. După demisie, fără a aștepta un răspuns de la Președinție, premierul Viorica Dăncilă a trimis pe masa de la Cotroceni alte două propuneri de miniștri, pe care Klaus Iohannis avea dreptul să-i respingă ca și cum ar fi fost primul refuz, potrivit legii.”

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV Dăncilă, greșeală majoră în conflictul cu Iohannis. Scenariu câștigător pentru președinte la CCR

Astăzi CCR dă dreptate scenariului publicat de DCNews. 

Scenariul este confirmat și de către social-democratul Eugen Nicolicea: ”Acum vin două ipoteze, știți că la început a fost revocare și apoi a fost demisie, și acum să spună că acea propunere a fost prima dată în cazul unei revocări și prin urmare acum este alt caz și acum este iarăși prima dată și are dreptul să mai refuze o dată. Deci în varianta cea mai rea, mai are dreptul o dată să mai refuze o dată propunerile pe care le avem, dar... ” 

Vezi mai mult aici: CCR, decizie numire miniștri. Nicolicea, despre Iohannis: Are dreptul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel