Sute de mii de cazuri de COVID-19 în România. Rafila: Astea sunt cifrele

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prof. dr. Alexandru Rafila a lansat o ipoteză cutremurătoare. 

Prof. dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a vorbit despre impactul pandemiei de COVID-19 în România. 

Întrebat, la Digi24, despre numărul real de cazuri de COVID-19 din România, Alexandru Rafila a răspuns că ”probabil că este între 10 și 20 de ori mai mare”, adică, la cifrele raportate până acum, de 22.000, am putea vorbi de un număr cuprins între 220.000 și 440.000 de persoane infectate. 

”Astea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, cifrele din țările în care s-au făcut studii de seroprevalență. Mai puțin de 10 nu o să fie” a subliniat profesorul. 

La criticile cu privire la măsurile restrictive care s-au luat și, unele, se păstrează, Alexandru Rafila răspunde că, în opinia sa, ”trebuie să luăm măsuri ca să evităm o catastrofă umanitară”, iar despre afirmațiile că e o infecție ușoară, ca și gripa, răspunde că la unii se manifestă ușor, iar altora le pune viața în pericol. În plus, spune că diferența față de gripă este că ne-am mai întâlnit cu gripa, dar în fața noului coronavirus nu avem niciun fel de protecție, nu avem imunitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel