Cazul Sorina - Procurorul Maria Pițurcă, nou termen la Secția disciplinară a CSM

Sorina-și-procuroarea-Maria-Pițurcă
Sorina-și-procuroarea-Maria-Pițurcă

Un nou termen în cazul cercetării disciplinare a procurorului Maria Pițurcă, care a acționat în cazul cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă. 

Astăzi, miercuri, 27 noiembrie, este un nou termen de judecată stabilit de către Secția de procurori în materie disciplinară a CSM, în dosarul în care procurorul din cazul fetiței din Baia de Aramă, Maria Pițurcă, este cercetată disciplinar.

Ca urmare a sesizării FACIAS, Inspecția Judiciară a decis cercetarea ei disciplinară pentru "manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiunilor de serviciu", respectiv "exercitarea funcției cu rea-credință".

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) urmărește atent procesul legal prin care Maria Antoneta Pițurcă este judecată de către Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

Procurorul Maria Antoneta Pițurcă a devenit obiectul cercetării disciplinare în vara acestui an, după ce în spațiul public au apărut imagini cu procurorul care a extras-o cu forța din domiciliul asistenților maternali pe Sorina Lucan, o fetiță în vârstă de opt ani, din Baia de Aramă, caz mediatizat intens în acea perioadă.

Anterior declanșării cercetării disciplinare de către Inspecția Judiciară, FACIAS a solicitat autorităților competente să reacționeze și a sesizat Inspecția Judiciară privind modul în care procurorul Maria Pițurcă a acționat în cazul respectiv, abuzând de poziția sa.” se artă într-un comunicat de presă primit la redacție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel