Medic de familie Câmpina: ”COVID-19, o minciună”. Daniel Coriu, Colegiul Medicilor: A greșit profund

Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiul Medicilor din România, a vorbit despre cazul din Câmpina, acolo unde un medic de familie a susținut în fața elevilor de liceu că pandemia de Covid-19 este "o minciună indusă prin televizor".

„Ca medic, dar și ca părinte, consider că poziția domnului doctor din Câmpina nu este una conformă. Ca președinte al Colegiului Medicilor din România nu sunt de acord cu astfel de afirmații susținute în fața unor copii și va trebui, din punctul de vedere al codului deontologic, să verificăm dacă domnul doctor s-a încadrat în prevederile acestui act, având în vedere că dumnealui s-a exprimat în spațiul public și, probabil, a fost invitat în calitate de medic.

Sunt medic, părinte, dar și profesor care predă studenților. Consider că este și responsabilitatea reprezentanților școlilor, când adresează invitații unor persoane de a vorbi la „Școala Altfel”, să solicite invitaților un plan al lecției, astfel încât să existe cel puțin un filtru în fața unor informații care pot să nu fie conforme pentru a fi discutate și prezentate unor elevi, în strânsă concordanță și cu vârsta acestora.

Ca medic, cred că domnul doctor a greșit profund, deoarece elevii, practic copii, care asistau la expunerea domnului doctor pot înțelege și extrapola inclusiv că vaccinarea, la modul general ca și proces de sănătate publică, poate avea anumite conotații. Să nu uităm că vaccinarea are un rol important în perioada copilăriei, atât pentru sănătatea copiilor, în particular, cât și pentru sănătatea publică, în general.
Tot timpul medicii trebuie să vorbească având ca argument principal medicina bazată pe dovezi științifice.” a declarat Daniel Croiu, potrivit unui comunicat de presă transmis de Colegiul Medicilor din România.

Reamintim că medicul de familie Dan Gavrilescu din Câmpina a susținut în fața elevilor de liceu că pandemia de Covid-19 este "o minciună indusă prin televizor". El le explicase elevilor că virusul SARS-CoV-2 este fabricat de mâna criminală a omului şi folosit ca armă biologică, afirmații făcute în timp ce le preda copiilor un curs, în timpul programului ”Şcoala Altfel”. 

VEZI ȘI: Medicul de familie din Câmpina, noi declarații controversate. "Sunt convingerile mele în acest an de pandemie"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel