EXCLUSIV  Cauciucurile de iarnă. TITI AUR: Ce cauciuri nu trebuie să folosim niciodată, SUB NICIO FORMĂ!

Pilotul Titi Aur a explicat ce trebuie să facă şoferii pentru a-şi pregăti maşina de iarnă, dar şi ce cauciucuri nu ar trebui niciodată să folosim. 

"Obligatoriu trebuie puse cauciucuri de iarnă. Când temperatura este sub 6 grade, chiar dacă e zăpadă sau nu, ud sau nu, aderenţa este mai bună cu cauciucuri de iarnă. Pentru că mulţi consideră că ele îşi fac treaba doar dacă este zăpadă. Dar nu, la temperaturi mai mici de 6 grade ele sunt obligatorii. Vin tot felul de întrebări de genul ”dacă azi sunt 12 grade, ce fac, pun cauciuri de vară?”. Vorbim, atenţie, de temperatura asfaltului, nu a aerului. Roata stă pe drum, nu în aer. Asta înseamnă că dacă sunt 12 grade afară, solul nu va ajunge neapărat la mai mult de 5-6 grade, dacă noaptea a fost frig”, a declarat, în exclusivitate pentru DCNEWS, Titi Aur. 

Ce cauciucuri nu trebuie NICIODATĂ să folosim 

"Important este şi ce cauciucuri folosim. Sub nicio formă cauciucuri all season, care sunt percepute ca un avantaj financiar. Dacă vrem cu adevărat siguranţă, nu le folosim sub nicio formă. Pentru că un cauciuc all-season este ca şi cum mi-aş lua o jachetă semi-călduroasă pe care vreau să o folosesc şi vara şi iarna. Şi voi ajunge la concluzia că nu mă simt bine nici vara, nici iarna. Vara îmi va fi prea cald, iarna prea frig şi tot aşa. Aşa că iarna palton, vara tricou. Deci ca să fiu în siguranţă, iarna cauciucuri de iarnă, vara cauciucuri de vară. Fără all-season.

Cum îmi aleg cauciucurile? În funcţie de ce îmi doresc mai mult şi cât îmi permit să plătesc. Cauciucul poate fi mai eficient la aderenţă, mai puţin zgomotos, mă poate ajuta la consum. Sau pot renunţa la factorul fonic şi la consum, dacă vreau aderenţă mai bună", ne-a mai explicat Titi Aur.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel