EXCLUSIV  Câți bani ar trebui România să pună la bătaie pentru a fi atinsă cifra optimă de testări pentru noul coronavirus

Mihai Lala, managerul OK Medical, a fost întrebat de ce efort financiar ar fi nevoie pentru a fi atinsă cifra optimă de testări pentru noul coronavirus. 

„Eu tot timpul am văzut administrarea unei țări ca pe administrarea unei afaceri sau a unei întreprinderi. Statul trebuie să pună în balanță care e costul pentru a implementa o măsură și care este beneficiul. Din estimările mele, România ar trebui să facă un efort de aproximativ 4 miliarde euro. Nu știu dacă e puțin sau mult. Autoritățile, guvernanții ar trebui să facă un studiu și să pună în balanță posibilele pierderi pe care România le-ar avea, dacă lucrurile evoluează într-un sens negativ sau trendul continuă să crească, versus investiția de 4 miliarde euro. Dacă rezultă că efortul bugetar e prea mare raportat la beneficii, evident cu corecțiile aferente de risc și așa mai departe, atunci ar trebui găsită o formulă mixtă”, a spus Mihai Lala. 

„Sunt două aspecte care trebuie împăcate în același timp”, a mai zis acesta, explicând ulterior: „Pe de o parte, dreptul constituțional al omului de a avea acces la sănătate. Asta înseamnă că oricine, oricând, dacă vrea să testeze de 100 de ori pe zi, trebuie să aibă acces la acest serviciu. Și al doilea aspect: bugetul este limitat și nu poate statul să testeze de zece ori pe cineva care e asimptomatic doar pentru că el consideră că a ieșit până la pâine și e risc de infectare. Deci statul ar trebuie să testeze după reguli mult mai bine definite, iar cei care nu se încadrează pe definiția de caz să poată să aibă acees la serviciu contra cost oricând, ușor!”

VEZI ȘI: Lala, managerul OK Medical: ”Mișcarea prin care PANDEMIA ar fi LICHIDATĂ! Pe model matematic, s-ar termina povestea!”

Dezbaterea a fost transmisă simultan pe canalele de YouTube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical, dar și pe DC NewsTV. Emisiunea va fi reluată luni, 3 august, de la ora 11.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel