Catastrofă în spitalele din România. Iohannis, îndemn de ultimă oră: Situația e disperată. Primim sprijin din toate părțile

Klaus Iohannis / Foto arhivă
Klaus Iohannis / Foto arhivă

Președintele Klaus Iohannis a făcut un îndemnă către români în contextul crizei uriașe prin care trece țara noastră în valul 4 al pandemiei de Covid-19.

Președintele Klaus Iohannis a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj de ultimă oră în care admite că situația din spitale este catastrofală. Acesta a confirmat că România primește sprijin din mai multe state UE, dar cheia este la noi: Nimeni nu se poate vaccina în locul nostru.

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să se vaccineze. Șeful statului a subliniat că toate statele din vestul Europei au reușit să domolească și să țină sub control pandemia de Covid-19 prin vaccinare.

Totodată, în mesajul său, președintele afirmă că în acest moment nu mai există niciun loc liber la terapie intensivă în spitalele din România.

„Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene.

Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru.

Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”, a transmis Klaus Iohannis.

Amintim că până pe 22 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.534.942 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.814 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.300.368 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.410 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 217 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel