Cătălin Ioniță, șeful Poliției Române, schimbat din funcție

Conform MAI, Cătălin Ioniță, șeful Poliției Române a solicitat încetarea mandatului în fruntea instituției din motive personale. 

Împuternicirea șefului Poliției Române, Cătălin Ioniță a fost întreruptă. În locul său a fost împuternicit pe o perioadă de șase luni chestorul Ioan Buda, fost șef al Poliției de Frontieră. 

Cătălin Ioniță a fost numit la șefia Poliției Române după scandalul în care a fost implicat Bogdan Despescu. La vremea respectivă, izbucnise un adevărat scandal politic, în condițiile în care ex-premierul Mihai Tudose a refuzat solicitarea ministrului de Interne, Carmen Dan, de a-l demite pe Despescu, în contextul scandalului polițistului acuzat de pedofilie.

Oficial, de la MAI 

"Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale", informează un comunicat al MAI.

Conform prevederilor legale, ministrul Carmen Dan a transmis documentele prim-ministrului, împreună cu propunerea de împuternicire în funcţia de inspector general al Poliţiei Române a chestorului general de poliţie Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel