Cât mai ține jocul imigrației din Marea Britanie

imigrantiromani
imigrantiromani

Fobia britanicilor față de

Patru din cinci britanici s-au declarat împotriva deschiderii granițelor pentru imigranții români și bulgari, conform unui sondaj de opinie al grupului "Get Britain Out". Potrivit sondajului comandat de către un grup de campanie anti-Bruxelles, numit "Get Britain Out", 79% dintre respondenți au cerut păstrarea restricțiilor pentru țările din Europa de Est, precum și menținerea controalelor vamale. Rezultatul sondajului este expresia clară a fobiei britanicilor față de imigranți, considerând că aceștia le vor lua ajutoarele sociale sau vor amplifica deja sensibila criză imobiliară.

Grupul "Get Britain Out" afirmă ca a dovedit astfel faptul că britanicii își doresc să preia controlul asupra granițelor lor, iar singurul mod de a face acest lucru este prin ieșirea din Uniunea Europeană. Purtătorul de cuvânt al grupului, Tim Aker, a spus că libertatea de mișcare este esențială pentru statutul de membru al UE, iar David Cameron nu are nicio speranță să o renegocieze. Totodată, oficialii britanici au lansat tot felul de argumente pentru a-i convinge pe imigranți să nu se apropie de granițele Regatului Unit, printre care și ploaia specifică insulei și locurile de muncă prost plătite.

În mai multe rânduri, lideri europeni precum Herman van Rompuy sau Francois Hollande, l-au avertizat pe David Cameron să nu se joace cu ideea de Brixit, fiindcă Europa nu-și negociază condițiile. Mai mult, presiunile puse de eurosceptici asupra lui Cameron nu au făcut decât să atragă atenția Comisiei Europene. În acest context, CE a inițiat procedurile de infringement împotriva Marii Britanii, cerând transpunerea deplină și corecta și implementarea prevederilor Uniunii Europene în ceea ce privește libera circulație. Unul dintre aspectele vizate de măsurile CE se leagă de permisele de rezidență pentru români și bulgari.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel