Cât ar putea plăti despăgubiri Paris Saint-Germain antrenorului Thomas Tuchel

Concedierea antrenorului Thomas Tuchel ar putea costa scump clubul francez de fotbal Paris Saint-Germain.

Clubul francez de fotbal Paris Saint-Germain ar putea fi obligat să plătească cel puţin 5 milioane euro şi până la 7 milioane euro despăgubiri. Concedierea lui Thomas Tuchel se află în mâinile avocaţilor şi dosarul ar putea dura un oarecare timp. Dar tehnicianul german nu pare dispus să facă un cadou şi va profita de clauzele din contractul său, care era valabil până în 2021, în special privind condiţiile legate de prime.

Clubul ar putea avea în vedere o plată eşalonată, pentru a evita tranşarea litigiului în faţa tribunalelor. Cu un salariu lunar brut de 625 000 euro, plus eventuale bonusuri, PSG ar putea avea de plătit despăgubiri între 5 şi 7 milioane euro, incluzându-i şi membrii staff-ului.

Paris Saint-Germain a decis să-l concedieze pe 24 decembrie pe antrenorul german Thomas Tuchel, cu şase luni înainte de expirarea contractului cu campioana Franţei, transmite Agerpres.

Decizia clubului parizian a intervenit la o zi după o victorie clară în meciul de miercuri cu Strasbourg (4-0) pe Parc des Princes. PSG l-a informat miercuri noaptea pe tehnicianul german de rezilierea contractului care urma să expire în iunie 2021.

Dacă evoluţia din Liga Campionilor, unde PSG a ocupat primul loc în grupă, în faţa lui RB Leipzig şi Manchester United, părea suficientă să-i securizeze scaunul, eşecul cu Lyon (0-1) din 13 decembrie şi remiza cu Lille (0-0) din 20 decembrie au nemulţumit conducerea clubului parizian, care ocupă locul trei în Ligue 1 la final de an, la un punct de Lyon şi Lille.

În sezonul trecut, PSG s-a calificat în prima sa finală în Liga Campionilor, fiind învinsă la limită de Bayern Munchen (0-1).

Tuchel, 47 ani, a preluat-o pe PSG în 2018 şi a cucerit două titluri consecutive, Cupa Franţei şi Cupa Ligii franceze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel