EXCLUSIV  Casele noastre, un pericol pentru sănătate, mai ales iarna. Carmen-Bunu Panaitescu: Oamenii confundă simptomele cu cele ale Covid-19 / video

casă
casă

Odată cu venirea iernii, trăim în pericol în propriile case, dar nu trebuie să ne alarmăm.

Există soluții și specialiști care ne pot ajuta în rezolvarea problemei. Este vorba despre acarienii de praf care sunt prezenți în casa noastră. Mulți oameni sunt alergici la acarianul de praf din locuințele lor și nu știu acest lucru. Unii confundă simptomele alergiei cu cele ale Covid-19. Despre acest subiect a vorbit Prof. dr. Carmen-Bunu Panaitescu, președinta Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, la „Academia de Sănătate”, emisiune realizată de prof. dr. Irinel Popescu la DC News, DC News TV și DC Medical.

„Pentru că a venit iarna, alergenul major este acarianul din praful de casă. Din toate studiile mele a rezultat că este cel mai frecvent alergen care duce la probleme de tip rinită și astm. Afectează atât copiii, cât și adulții. Simptomele sunt tot atât de severe, precum în cazurile ambroziei, dar poate nu atât de spectaculoase. Expunerea la acarian nu este la dimensiunea ca de taifun a polenului de ambrozie, ci o expunere de zi cu zi, la niște concentrații poate nu foarte, foarte mari. Dar acum oamenii stau mai mult în casă, au dat drumul la căldură și se oferă astfel condiții ideale de dezvoltare a acarianului.

Uneori, simptomele seamănă cu cele ale Covid-19 pentru că înfundă nasul, poate să dispară și mirosul, poate să apară tusea, dar persoana afectată nu face febră și nu are acea stare de afectare generală pe care o are un pacient cu noul coronavirus. Pacienții se sperie, mai ales în această perioadă, și nu știu care este cauza acestor simptome”, a spus Prof. dr. Carmen-Bunu Panaitescu, președinta Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, la „Academia de Sănătate”, emisiune realizată de prof. dr. Irinel Popescu la DC News, DC News TV și DC Medical.

Mai multe despre acest subiect vedeți aici:

Aceste organisme microscopice pot trăi în spații precum covoare, perdele, saltele și așternuturi de pat sau chiar și în interiorul jucăriilor de pluș ale cpilului tău.

Umiditatea este cel mai important factor care determină apariția și răspândirea acarienilor de praf, deoarece aceste insecte absorb umezeala din aer. În zonele cu umiditate scăzută, cum ar fi deșerturile, acarienii nu pot supraviețui. Casele mai vechi, cele situate în regiuni cu climă umedă sau locuințele în care este prezent un miros de mucegai sunt mai susceptibile să se confrute cu un număr mai mare de acarieni de praf.

Acarienii de praf și fecalele acestora sunt considerate una dintre cele mai comune cauze ale alergiilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel