Carmen Dan, referendum: Eforturi suplimentare, măsuri specifice

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a condus prima şedinţă a Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie, informează MAI, precizând că toate activităţile pentru pregătirea consultării populare sunt în grafic.

Astfel, imprimarea buletinelor de vot va fi asigurată de către Regia Autonomă "Monitorul Oficial", confecţionarea ştampilelor cu menţiunea "Votat" - de către "Monetăria Statului", iar confecţionarea timbrelor autocolante - de către "Imprimeria Naţională".

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a pus la dispoziţia "Monitorului Oficial" hârtia necesară, respectiv 72,5 tone, pentru imprimarea buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor se va finaliza în următoarele zile. În ceea ce priveşte confecţionarea ştampilelor cu menţiunea "Votat" şi a timbrelor autocolante de către "Imprimeria Naţională", ambele procese au fost deja începute.

"Spre deosebire de procesele electorale din ultimii ani, acest referendum se va desfăşura pe parcursul a două zile, ceea ce presupune eforturi suplimentare din partea tuturor celor angrenaţi în organizare. În plus, perioada pe care o avem la dispoziţie pentru pregătirile necesare este mai scurtă, ceea ce a presupus unele măsuri organizatorice specifice care să permită organizarea referendumului în bune condiţii, fără a afecta drepturile electorale ale cetăţenilor", a subliniat ministrul Carmen Dan.

De asemenea, la nivelul MAI a fost elaborat Planul general de măsuri al MAI privind asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării referendumului naţional. La şedinţă au participat reprezentanţi ai ministerelor şi ai celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale cu atribuţii în organizarea referendumului. Totodată, au fost prezenţi în sală o parte dintre prefecţi, ceilalţi fiind în legătură prin videoconferinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel