Care sunt diferențele între laptele de capră și laptele de vacă

Lapte de capră sau lapte de vacă? Tu știi să alegi, când vine vorba de beneficiile fiecăruia? Ei bine, iată care sunt diferențele între cele două tipuri și poți trage o concluzie singur. 

Laptele de vacă conține în medie între 17% și 30% acizi grași nesaturați, ușor de asimilat de către organism, scrie libertateapentrufemei.ro. Laptele de capră are un procent ușor mai mare de acizi grași nesaturați, având un gust mai intens. Acest lapte este mult mai hrănitor. Dacă laptele de vacă are în medie 30 g de materii grase la un litru, laptele de capră ajunge la aproape 43 g de materii grase la litru.

În ceea ce privește concentrația de proteine, laptele de capră și cel de vacă sunt similare, între ele fiind o diferență foarte mică în favoarea celui de capră. De asemenea, laptele de capră are un conținut mult mai redus de lactoză, cu aproximativ 30% față de laptele de vacă. Așadar, este mult mai ușor de tolerat.

Laptele de vacă este bogat în calciu, vitamina D, vitaminele B și potasiu. Laptele de capră este bogat în fier, calciu, fosfor și magneziu. Acest lapte conține retinol, calciferol, acid ascorbic, niacină, tocoferol şi riboflavină. Mineralele și vitaminele din laptele de capră sunt absorbite de organism aproape în totalitate, spre deosebire de cele din laptele de vacă.

Vezi și: Cum decojești roșiile rapid. Trucurile banale și eficient

Pulpe de pui cu ceapă, lapte și cartofi. Rețeta românească plină de savoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel